Nemzetközi foci

Kiderült, milyen szidalmakat vágott Wenger a spori fejéhez

Nem csoda, hogy eltiltották a francia edzőt.

Mint ismert, feszült hangulatban ért véget a 2017-es esztendő a Premier League-ben, a december 31-én rendezett huszonegyedik fordulóban ugyanis a West Bromwich egy jogtalan tizenegyest követően egyenlített az Arsenal ellen a 89. percben. Az esetet követően a londoniak edzője, Arséne Wenger dühösen kikelt magából és kritizálta Mike Dean játékvezető ténykedését.

Wenger kiakadt a sporira Fotó: Michael Steele/Getty Images

A francia trénert három találkozóra tiltották el – a Bournemouth elleni előző bajnokin már a segítője irányított a kispadról –, az FA pedig nyilvánosságra hozta a játékvezető jelentését, ami alapján az ítéletet kirótták.

Ezt olvastad már?
A magyar válogatott támadója az NB I-es visszatéréséről beszélt

– Amikor beléptünk az öltözőbe a lefújást követően, Mr. Wenger megjelent az ajtóban, és azt kérte a biztonsági embertől, hogy engedje őt be. Ahogyan belépett, a testbeszéde nagyon agresszív volt. A játékvezetőre kezdett mutogatni, majd folyamatosan azt kiabálta, hogy „te nem vagy becsületes”. Mr. Dean visszakérdezett, „szóval te most csalónak neveztél?” Wenger erre így válaszolt, „Fenntartom amit mondtam, nem vagy becsületes”, majd folytatta, „profi játékvezetőnek kellene lenned, de egy szégyen vagy” – olvasható a jelentésben.

Olvasói sztorik