Nemzetközi foci

A magyar válogatott támadója az NB I-es visszatéréséről beszélt

A légiós az új szövetségi kapitányról is elmondta a véleményét.

2017 augusztusában másfél év katari kitérő után újra az amerikai bajnokságba igazolt a válogatott támadója, Németh Krisztián, aki a Sporting Kansas City után ezúttal a New England Revolutiont választotta. A 29 éves játékos az előző szezonban hat találkozón lépett pályára, ezeken egy gólt és egy gólpasszt szerzett, a Digi Sport Reggeli Start című műsorában pedig azt is elárulta, jót tett-e neki a váltás.

Fontos infók egy helyen!
Átigazolás, 16. nap: Icardi, Ronaldo, Walcott, Auba, Gyurcsó

– Sokat tanultam Katarban, jó portugál edzőm volt és olyan csapattársaim, akikkel jól éreztem magam. Mindig azt mondom, hogy mindenhol tanul az ember, de természetesen az amerikai bajnokság komolyabb színvonal, vissza szerettem volna kerülni ide – nyilatkozta Németh. – Volt négy-öt csapat a kalapban, szinte mindegyiknek az edzőjével beszéltem előtte, és teljesen a végén derült ki számomra, hogy Bostonba igazolok, a New Englandhez. A csapattársakat is ismertem, jó döntés született végül.

A New England 2017-ben a csalódást keltő hetedik helyen végzett, a 2018-as szezonnal kapcsolatban Németh elmondta, remélhetőleg idén olyan keretet sikerül összehozni, amivel a rájátszásba jutnak. Mint ismert, a csapat élén változás történt, az új vezetőedző az amerikai legenda, Brad Friedel lett.

Németh tíz gól felett tervez a következő szezonban Fotó: Clive Brunskill/Getty Images

– Első felnőtt csapata, komoly ambíciókkal kezdi el a felkészülést. Beszéltünk már, telefonon felhívott, az biztos, hogy komoly felkészülés lesz, legalábbis a program alapján, amit elküldtek – mondta Friedelről Németh, majd az egyéni céljait is megfogalmazta. – Az idei évre úgy megyek neki, hogy jól sikerüljön, és a két évvel ezelőttihez hasonlóan szeretnék gólokat rúgni, gólpasszokat adni, mindenképpen tíz gól felett tervezek.

A 29 éves játékos azt is elmondta, hogy jelen pillanatban nem vágyik vissza az NB I-be, de idővel biztosan szívesen hazatérne, hiszen egyre jobb a bajnokság és épülnek az új stadionok, de jó pár éve van még külföldön. Németh Krisztián zárásként a magyar válogatott új szövetségi kapitányáról, Georges Leekensről is beszélt.

– Az utolsó két felkészülési mérkőzésünkkor velünk volt, pár szót váltottunk egymással. Jó döntést hozott az MLSZ vele kapcsolatban, össze fog illeni ő és a csapat, jó eredményeket fogunk elérni.

Olvasói sztorik