NB I

Ukrán játékossal erősít a DVTK – hivatalos

Máris bemutatták a klub legújabb légiósát.

Ukrán szélső középpályás érkezik Diósgyőrbe. Szerhij Sesztakov szerződése 2018. január 15-én lép életbe. A tavaszi idényre való felkészülést már a DVTK játékosaként kezdi meg – derül ki a diósgyőriek hivatalos beszámolójából.

„Elég váratlanul ért ez a hír”
Román válogatott lehet a Puskás Akadémia magyar játékosa

Az új játékos az elmúlt két esztendőben az ukrán élvonalbeli FC Olimpik Donetsk játékosa volt, 56 találkozón három gólt szerzett. Csütörtökön átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, aláírta szerződését a DVTK Edzőközpontban, majd Tamás Gábor cégvezetőtől átvette a DVTK címeres mezét is.

– Azért esett Szerhijre a választásunk, mert a játéktudása alapján a pálya mind a két szélén bevethető, van benne sebesség, ezzel a támadó játékunkat gyorsítani tudja és veszélyesebbé teszi – mondta el Bódog Tamás, a DVTK szakmai igazgatója. – Olyan játékos, aki keresi a párharcokat és sprintben próbál közlekedni, ezáltal erőssége lehet a csapatnak. Bízok benne, hogy az, amit korábban láttunk tőle, azt Diósgyőrben is meg fogja tudni mutatni és mielőbb zökkenőmentesen beilleszkedik majd.

– Őszinte leszek, eddig nem követtem figyelemmel a magyar bajnokságot, de az elmúlt hetekben utánanéztem a városnak és a klubnak is, majd megtekintettem felvételről a DVTK több mérkőzését is – tette hozzá Szerhij Sesztakov. – Nagyon tetszett, amit láttam, várom már a közös munkát. A szurkolóknak csak annyit üzennék, hogy azért igazoltam Diósgyőrbe, hogy segítsek a csapatnak abban, hogy belátható időn belül kiharcolja az indulási jogot az Európa-ligában.

Ukrán játékossal erősíti a DVTK Fotó: dvtk.eu
Olvasói sztorik