Nemzetközi foci

Román válogatott lehet a Puskás Akadémia magyar játékosa

A szakmai igazgató ajánlotta a szövetségi kapitánynak.

A kézdivásárhelyi születésű Tamás Nándort dicsérte a román szövetség szakmai igazgatója, Mihai Stoichita.

A mindössze 17 éves futballista nyárig az FK Csíkszereda együttesében szerepelt, jelenleg pedig a felcsúti Puskás Akadémia U19-es és NB III-as csapatában rúgja a gólokat, közben pedig az U18-as román válogatottnak is alapemberévé vált – írja a Marosvásárhelyi Rádió honlapja.

Ezt olvastad már?
Tejjel és vízzel locsolták le Mourinhót, most döntöttek a City büntetéséről

Legutóbb az Olaszország elleni, gól nélküli barátságos mérkőzést végigjátszotta, és Florin Bratu szövetségi edző nagyon meg volt elégedve a teljesítményével.

A román szövetség szakmai igazgatója, Mihai Stoichita beajánlotta a felnőtt válogatottba, így a döntés Cosmin Contra szövetségi kapitány kezében lesz. Stoichita kihangsúlyozta, legfőbb céljuk, hogy megtartsák a hozzá hasonló tehetségeket, még mielőtt Magyarország elhalászná előlük. Hozzátette, nem számít, hogy Tamás Nándor magyar nemzetiségű, hiszen Romániában született és van román útlevele is.

A román felnőtt válogatottban is találkozhatunk Tamás Nándorral Fotó: www.pfla.hu

A Marosvásárhelyi Rádió megkereste Tamás Nándort, aki így nyilatkozott:

„Elég váratlanul ért ez a hír, de valóban lehet valóságalapja. Mindenképp örülök, hogy egyáltalán szóba került a nevem, viszont nem tulajdonítok túl nagy jelentőséget az egésznek, amíg nincs semmi konkrétum. Sok olyan dolgot írnak, ami nem igaz. Többek között, hogy 10-es mezben játszok, és támadó középpályás pozícióban.”

Amennyiben Cosmin Contra behívja a román válogatottba Tamás Nándort és hivatalos mérkőzésen is bemutatkozik, akkor a szabályok szerint többé nem válthat válogatottságot. Selymes Tibor után ő lehet a következő kézdivásárhelyi születésű labdarúgó, aki a felnőtt román válogatottban bemutatkozhat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik