NB I

Az MLSZ kiáll a sokat kritizált játékvezetők mellett

Közleményben jelezték, a velük kapcsolatos hírek nem felelnek meg a valóságnak.

Honlapunkon is olvashatták a múlt héten a focibiro.hu-n megjelent cikket, mi szerint Solymosi Péter kedvéért emelhette meg a Puhl Sándor vezette játékvezetői bizottság a korosztályt, így Solymosinak és Szabó Zsoltnak sem kell befejezni a játékvezetést december 31-én. A híresztelésekre az m4sport.hu-n reagált a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Hoppá!
Halmosi elmondta, mi változott a Haladásnál az új edző érkezésével

A szövetség a válaszban leírja, hogy a FIFA a nemzetközi játékvezetői korhatárt (45 év) megszüntette, így a nemzeti szövetségeknek jogukban áll nemcsak ennél idősebb korú játékvezetőket és asszisztenseket küldeni a kiemelt mérkőzésekre, de jelölni is van lehetőségük őket a nemzetközi keretbe, FIFA jóváhagyásra.

Solymosi tovább vezethet az NB I-ben Fotó: ujpestfc.hu

Az MLSZ játékvezető bizottsága 2016 októberében megvizsgálta a kérés magyarországi vonatkozását és kimondta, hogy ebben az esetben is kizárólag a minőség, a teljesítmény számít. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy továbbra is érvényben marad a felső korhatár intézménye azzal a kitétellel, hogy amennyiben az adott szakember – legyen szó amatőr játékvezetőről, ahol 50 év, vagy profiról, ahol 45 a korhatár – mind az elméleti, mind a gyakorlati vizsgákon megfelel, és magas átlaggal működik a bajnokságában, akkor az MLSZ játékvezető bizottságának legyen lehetősége ezen személyt továbbra is foglalkoztatni, elsősorban a csapatok érdekében.

A levélben továbbá kifejtik, hogy nem a játékvezető, hanem a labdarúgásunk és klubjaink érdeke, hogy folytathassa a játékvezető a színvonalas tevékenységét.

A teljes levél ide kattintva olvasható.

Olvasói sztorik