NB I

Kemenes Szabolcs: mindenhol érvényesült a papírforma az EL-ben

Érdeklődők vannak, konkrétum még nincs a rutinos kapus további karrierjében.

Kapcsolódó cikkek

Csütörtökön megkezdődtek a küzdelmek a magyar csapatok számára az Európa Liga első selejtezőkörében. Két csapatunk, a Ferencváros és a Videoton könnyebben, illetve nehezebben győzött, míg a Vasas hihetetlen módon 3-1-es vezetésről a 88. és a 93. perc között elveszítette a találkozót Izraelben.

A Rangadó.hu a csütörtök tanulságairól Kemenes Szabolcsot, a fél éve csapat nélkül szabadügynök és közben televíziós szakértőként dolgozó kapust kérdezte.

– Ha összességében nézzük, tulajdonképpen semmi más nem történt, mint hogy jöttek a papírforma eredmények – csak nézzük meg, mire lehetett számítani a három meccsen előzetesen – kezdte Kemenes.

– Az, hogy a Vasas totál meglepetésre tudott vezetni 3-1-re és onnan kikapott, az nagyon sajnálatos, de önmagában már ez is óriási teljesítmény volt. Talán ennek az előnynek is tudható be, hogy a végére teljesen elfogytak, mert én nem számítottam rá, hogy egyáltalán ilyen előnybe fognak kerülni az utolsó pár percre. A visszavágó persze így sem reménytelen, mert amelyik csapat idegenben három gólt tud rúgni, az könnyedén továbbjuthat hazai környezetben – fogalmazott az egykori Honvéd-hálóőr.

– A másik két találkozó egyértelmű papírforma. A Vidi a vártnál kicsit nehezebben tudott nyerni, de az eredmény tekintetében elégedettek lehetnek; a Fradi pedig kifejezetten jól játszott, a Jelgavának nem volt komoly helyzete. Alapvetően azt kaptuk, amit vártunk. Sose mondd, hogy sose, de azt gondolom, a Ferencváros és a Videoton párharca eldőlt. Egyikőjük ellenfele sem próbált meg támadni, a lettek még 2-0-nál is húzták az időt, ami beszédes – nyilatkozta a jelenleg csapat nélküli kapus, akinél személyes karrierjére is rákérdeztünk.

– Egyelőre még semmi konkrétum nincs, meglátjuk, mit hoz a nyári átigazolási szezon. Érdeklődők természetesen vannak, döntés viszont nem – mondta erről Kemenes.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!