Nemzetközi foci

Kétgólos előnyt herdált el a Vasas – VIDEÓ

A Beitar Jeruszálem a hajrában öt perc alatt három gólt lőtt...

Európa Liga, 1. selejtező kör (első mérkőzés)

Beitar Jeruzsálem (izraeli) – Vasas FC 4-3 (1-2)
Petah-Tikva, HaMosava Stadion. Játékvezető: Djokics (szerb)
Beitar: Klaiman – A. Conte (Kahila, 69.), Keltjensz, Mori, Heister – Sabo, Paulino (Brihon, 72.), Claudemir (Benajun, 57.) – Vered, Sehter, Ezra. Vezetőedző: Saron Mimer
Vasas: Nagy G. – Szivacski, Burmeister, Risztevszki, Hangya – Kulcsár (Ádám M., 67.) T., Vida M., Kleisz, Murka – Pavlov (Király, 78.), Remili (Saglik, 54.). Vezetőedző: Michael Oenning
Gólszerzők: Paulino (18.), Benajun (88.), Vered (91.), Sabo (93.), illetve Pavlov (36., 43.), Kulcsár (52.)

Az Európa Liga első selejtező körében a Vasas az izraeli Beitar Jeruzsálem otthonába látogatott. Az odavágóra zárt kapuk mögött került sor. A találkozót a hazaiak kezdték szerb játékvezető sípszavára: a vendég együttes bordóban, míg a házigazda fekete-sárga felszerelésben lépett pályára. Az izraeliek birtokolták eleinte többet a labdát, de az angyalföldiek szervezett letámadásokkal igyekeztek minél hamarabb megakasztani támadásaikat.

A 18. percben aztán megtört a gólcsend, aminek a hazai kispad örülhetett. A baloldalon egy ügyes háromszögelés után a középre betett labdát követően Nagy Gergő előbb még hárította az első próbálkozást, ám a lepattanóra Paulinho csapott le a leggyorsabban és talált az üres kapuba, 1-0. Az első félóra végén tovább növelhette volna előnyét a Beitar, ám Vered próbálkozásánál Nagy kapus résen volt.

Pavlov először


1-1 Evgen Pavlov Goal HD – Beitar Jerusalem vs… by wc2018

A félidő hajrában aztán egyenlíteni tudott a Vasas! Hangya remek beadása után Pavlov kihasználta Klaiman hibáját és fejelt az izraeli kapuba, 1-1. A Vasas végül remekül hajrázott, hiszen a szünetre már az Oenning-csapatnál volt az előny. A 43. percben Szivacski adott be a jobboldalról, majd ismét Pavlov érkezett remek ütemben, aki estében a léc alá lőtt, majd a földről bepattant a labda, 1-2. Negyvenöt pernyi játék után így a magyar csapatnál volt az előny.

Pavlov másodszor


1-2 Evgen Pavlov Goal HD – Beitar Jerusalem vs… by wc2018

A Vasas a második félidőt is remekül kezdte, hiszen az 51. percben már 3-1-re vezetett a vendég gárda. Ekkor Kulcsár Tamás iramodott meg a labdával a jobb szélen, majd egy sprint után a labdát a kapus fölé emelve betalált, 1-3.

Kulcsár, 1-3


1-3 Tamas Kulcsar Goal HD – Beitar Jerusalem vs… by wc2018

A folytatásban kissé leült a játék, a hajrához közeledve pedig az izraeliek mintha feladták volna a harcot… A csereként beállt Ádám Martin még ziccert is rontott, ám annak már aligha örültek az angyalföldiek, amikor a 88. percben a csereként beállt korábbi Liverpool-sztár, Josszi Benajun szépített, 2-3, majd a 91. percben az izraeliek Vered révén egyenlíteni is tudtak, 3-3. A 93. percben elképesztő hajrá után már a Beitarnál volt az előny, ekkor Sabo fordított, és alakította ki a 4-3-as végeredményt. A Vasas öt perc alatt herdálta el megnyugtatónak tűnő előnyét, ám az idegenben lőtt három gól még sokat érhet az egy héttel későbbi, hazai visszavágón, ahol már győzni kell az Oenning-csapatnak a továbbjutáshoz.

Olvasói sztorik