NB I

Varga duplája után kétgólos előnyben a Fradi

Bőle Lukács gólpasszal debütált a Ferencvárosban a lett Jelgava elleni Európa Liga-selejtező első meccsén.

Európa Liga-selejtező, 1. kör

Ferencvárosi TC – FK Jelgava 2-0 (1-0)
Groupama Aréna, 7000 néző, Játékvezető: Vasilis Dimitrou
FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Otigba (Koch, 80.), Leandro, Botka – Gera, Gorriaran – Varga R., Radó (Bőle, 65.), Amadou – Priskin (Lovrencsics B., 65.). Vezetőedző: Thomas Doll
Jelgava: Kaspars – Endijs, Osmarcis, Redjko, Klimasevic – Alhinho (Kauber, 70.), Bakmaz – Jaudzens, Kluskins (Pereplotkins, 77.), Grigaravicius – Ledesma Vezetőedző: Alexandru Curteian
Gólszerzők: Varga R. (11.. 69.)

Kitűnően kezdte a lett Jelgava elleni Európa Liga-selejtezőt a Ferencváros, amely már az első perctől kezdve magához ragadta a kezdeményezést. Varga Roland előbb a kapufát találta el, majd a 11. percben Amadou bal oldali beadását követően már a kapuba passzolt, így hamar vezetéshez jutott a Fradi. (1-0)

A folytatásban is a Ferencváros birtokolta többet a labdát, a lettek jóformán a felezőt is alig-alig lépték át. A 21. minutumban ismét Varga próbálkozott, de 20 méteres lövését Kaspars könnyedén hárította. A zöld-fehérek leginkább az agilisen játszó Amadou bal oldali elfutásaival tudott veszélyt kelteni a lettek kapuja előtt. Az első játékrész utolsó negyedórájában nagyon leült a mérkőzés, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben.

A második félidő az elsőhöz hasonlóan hatalmas Fradi-helyzettel kezdődött: Varga parádés beadását Amadou azonban öt méterről az üres kapuval szemben csúnyán melléfejelte.

Ezt követően a remekül futballozó Varga percei következtek, a Fradi szélsője a tizenhatos bal sarkától elvégzett szabadrúgását óriási bravúrral szedte ki a rövid felsőből a lettek kapusa, a labda a kapufát is érintette. Nem sokkal később Varga bal oldalról vette célba a kaput, de Kaspars ismét védeni tudott. A 69. percben azonban már a Fradi-szélső nyerte a kettejük csatáját: a négy perccel korábban beálló Bőle Lukács a jobb oldalról tört be a tizenhatoson belülre, az alapvonalról pontosan tálalt Varga Roland elé, aki közelről a hálóba lőtt. (2-0)

A Jelgava első komolyabb helyzetére 77 percet kellett várni, Ledesma léc alá tartó lövését Dibusz bravúrral védte. A 84. percben Gera próbálkozott távolról, de a veterán játékmester átlövése végül csak szögletet ért. A hajrában már több gól nem esett, a Ferencváros tehát 2-0-ra nyert, és kétgólos előnnyel várhatja a lettországi visszavágót.

Olvasói sztorik