NB I

Doll Storckról: „A fő probléma az elmúlt időszakban a nem megfelelő kommunikációval volt”

Megbeszélte a félreértéseket a Fradi vezetőedzője és a szövetségi kapitány.

Kapcsolódó cikkek

Thomas Doll a szerdai, DVTK elleni kupameccset követő sajtótájékoztatón kritizálta a magyar válogatott vezetését, mivel a Ferencváros vezetőedzője szerint Botka Endre és Kleinheisler László is túlzott terhelést kapott állapotához képest a nemzeti csapatban. Bernd Storck, a válogatott szövetségi kapitánya csütörtökön felhívta Dollt, a beszélgetés pedig jó alapja lehet a Fradi és a válogatott együttműködésének – írja a Fradi honlapja.

– Úgy gondolom, mindenféleképpen jót fog tenni a kialakult helyzetnek, ha a felek beszélgetnek egymással – mondta Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója. – Thomas szerdai sajtótájékoztatója kapcsán most elkezdődött a párbeszéd. Thomas elmondása szerint körülbelül 40 percet beszélgettek a szövetségi kapitánnyal. Thomas neki is elmondta a véleményét a kialakult helyzetről, és úgy vélem, hogy ez a kapcsolatfelvétel mindenféleképpen jó irányt jelez. Épp ideje volt, hogy mindez megtörténjen, hiszen egy szövetségi kapitánynak kapcsolatban kell lennie azokkal az edzőkkel, akik az adott országban meghatározó, a válogatott számára játékosokat biztosító klubokat vezetik.

Thomas Doll is elmondta véleményét a telefonbeszélgetésről.

– Jó, tisztázó beszélgetés zajlott közöttünk – mondta Thomas Doll. – Nyíltan beszéltünk egymással, mindketten elmondtuk a saját álláspontunkat, és megértettük egymás helyzetét. A fő probléma az elmúlt időszakban a nem megfelelő kommunikációval volt. Nagyon fontos, hogy a klubedzők és a válogatott trénere egy hullámhosszon legyen. A jövőben törekedni fogunk arra, hogy jobb kommunikációval elkerüljük a mostanihoz hasonló félreértéseket, és a játékosok érdekeit kell szem előtt tartanunk, hiszen ők a legfontosabbak. Örülök neki, hogy felhívott, és ezzel lezárhattuk az ügyet.

Olvasói sztorik