NB I

Doll alaposan kioktatta Storckot a sérült labdarúgói miatt

„A bajnokság végső szakaszában vagyunk, a játékosaink elutaznak a válogatotthoz, és mindnyájan sérülten érkeznek vissza.”

Ahogy már megírtuk, a címvédő Ferencváros hátrányról fordítva szerzett egygólos előnyt a Diósgyőri VTK ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjének első, szerdai felvonásán. A fővárosiak a 93. percben szerezték a 2-1-es sikert eredményező győztes találatot. A visszavágót jövő kedden rendezik. Az FTC edzője, Thomas Doll sajtótájékoztatón értékelte a találkozót.

– Az első félidőben volt két szép akciónk a széleken, de nem tudtunk gólt szerezni, ezért a második játékrészben változtattunk – kezdte Doll. – A második negyvenöt percre büszkék lehetünk, hiszen a válogatott játékosaink két és fél hétig alig tudtak a csapattal edzeni, emiatt hiányzott a ritmus. Ennek ellenére azt a játékot játszottuk, amit tudunk, sokat járattuk a labdát.

Újságírói kérdésre beszélt Bognár István helyzetéről, aki most is csak csereként szállt be.

– Elégedett voltam azzal a teljesítménnyel, amit láttam tőle. A támadó középpálya területén sok játékosunk van. Azt szeretem egy játékosban, hogy ha egy ideig nem lép pályára, de utána megkapja a lehetőséget, azt ki is használja. Bognár ma ezt tette.

A csapat válogatott védője, Botka Endre civilben volt ott a Groupama Arénában, Doll az okokat is elmondta.

– Ez egy jó téma. Visszafelé kell tekintenem, hogy megválaszoljam ezt a kérdést. A Honvéd ellen Botka játszott, de megsérült, aztán az Újpest elleni meccs során is játszott, de lecseréltük, mert nem tudott tovább a pályán maradni. Az orvos is eltiltotta a játéktól. Vasárnap elutazott a válogatotthoz, előtte szombaton nem volt a csapat tagja a Haladás ellen. A válogatottnál teljes edzésprogramot hajtott végre, csütörtökön az egy az egy elleni szituációkat gyakorolták. Nem volt semmilyen egyeztetés a válogatott részéről velünk, és ez bosszant engem. A válogatott rendelkezésére bocsátjuk a játékosokat, akik nálunk nem bevethetőek, egészségügyi okokból, vagy mert el vannak tiltva, ott teljesen edzésprogramot hajtanak végre, pénteken pedig sérülten érkeznek vissza hozzánk. Németországból ezt úgy ismerem, hogy a válogatott edzése előtt a klubok edzőivel egyeztetnek, főleg ha olyan játékosokról van szó, akik sérülésekkel küzdenek. Ugyanabból az országból jön, ahonnan én is származom – utalt itt egyértelműen a szövetségi kapitányra, Bernd Storckra. – Március 29-e van, és ebben az évben egyetlen egyeztetés sem zajlott még… Ha elképzeljük, hogy adatokat cserélünk, egyeztetünk, más lenne a helyzet, de itt nem látunk közös munkát. Nem hiszem, hogy ez más csapat esetében nagy adategyeztetés lenne.

Doll Kleinheislerről is beszélt, aki eltiltása ellenére szintén a válogatott tagja volt.

– Ő is elment a válogatotthoz, és egy nappal az U21-esek elleni edzőmeccs előtt fájdalmat, fáradtságot érzett az izmaiban, mégis kétszer harminc percet játszott. A következő négy-öt napban nálunk kiesett az edzésprogramból. Annyi üzenetet kaptunk, hogy állítólag kapott egy ütést, ám erre ő nem emlékszik, csupán fáradtnak érezte az izmait. A bajnokság végső szakaszában vagyunk, a játékosaink elutaznak a válogatotthoz, és mindnyájan sérülten érkeznek vissza. Engem az ilyen bosszant, ezt máshogy is lehetett volna intézni, ha közösen dolgozunk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik