Magyar foci

MK: a szünet után fordított a Fradi a DVTK ellen – VIDEÓ

Ugrai góljával még a Diósgyőr szerzett vezetést, ám a második félidőben ellenállhatatlan volt az FTC.

Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Ferencvárosi TC – Diósgyőri VTK 2-1 (0-1)
Groupama Aréna, játékvezető: Erdős J.
FTC: Dibusz – Dilaver, Hüsing, Nalepa (Bognár, a szünetben), Sternberg – Gera, Kleinheisler – Lovrencsics, Moutari, Varga R. (Djuricin, 53.) – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll
DVTK: Rados – Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás – Ugrai (Szabó I. B., 66.), Mevoungou, Nono (Kitl, 77.), Vela (Ternován, 87.) – Novothny, Szarka.
Vezetőedző: Bódog Tamás
Gólszerzők: Böde (65.), Moutari (92.) illetve Ugrai (14., tizenegyesből)

A bajnoki címvédő és kupagyőztes Ferencváros otthonában mutatkozott be először tétmeccsen a Diósgyőri VTK új vezetőedzője, Bódog Tamás, aki már rögtön a kezdőbe nevezte a frissen igazolt Patrick Mevoungout a Magyar Kupa megyeddöntőjének első felvonásán.

Az első tíz perc jó iramban, de helyzet nélkül telt el, a Diósgyőr játékát az előző bajnokikkal ellentétben ezúttal a szervezettség jellemezte. A bátor játék aztán meghozta gyümölcsét, a 14. percben Dibusz jött ki rosszul a kapujából, szabálytalankodott Szarkával szemben, így tizenegyeshez jutott a vendég csapat, a büntetőt az exfradista, Ugrai váltotta gólra, 0-1. A miskolciak továbbra is lendületben maradtak, nyolc perccel később pedig ismét betaláltak Dibusz kapujába, ám a játékvezető szabálytalanságot látott, így a zöldek jöhettek szabadrúgással. A következő percekben már a Ferencváros is kezdett éledezni, a 27. minutumban Lovrencsics centerezése Bödét találta meg, a „százkilós” támadó lövését azonban bravúrral védte Rados. Három perccel később újabb ziccert láthatott a közönség, ám ezúttal a másik oldalon, Novothny vihette rá egy az egyben Dibuszra a labdát, ám sokat totojázott és Hüsing beérte. A félidőre egygólos előnnyel mehetett a nagyszerűen küzdő DVTK, amely számára hazai pályát teremtettek a zöld fehér drukkerektől szinte végig hangosabban szurkoló diósgyőriek.

A szünetben Thomas Doll pályára küldte a Diósgyőrből leigazolt Bognár Istvánt, aki az 57. percben hajszálra került a gólszerzéstől, de szabadrúgásánál ismét nagyot fogott Rados – a kipattanót Kleinheisler lőtte az égbe négy méterről. Óriási nyomást helyezett a zöld-fehér együttes a DVTK-ra, ennek pedig a 65. percben meg is lett az eredménye. Alig egy perccel azután, hogy Rados ismét hatalmasat védett Hüsing fejesénél, Böde lövésénél már tehetetlen volt a kapus. Az FTC tizenhármasa egy szöglet után csapott le hat méterre a kaputól a labdára és közelről nem hibázott, 1-1. Mint ahogyan az egész második félidőben, ezután is támadásban maradt a Fradi és folyamatosan a kapuja elé szegezte a DVTK-t. Bognár a 76. percben ismét veszélyes lövéssel kínálta meg korábbi csapattársát, de Rados ezúttal is túljárt az eszén. A félpályát szinte alig lépte át a szünet után Bódog Tamás együttese, és végül nem is sikerült kiharcolnia a döntetlent, Moutari a 92. percben fejjel megszerezte az FTC győztes gólját, 2-1-re alakítva ezzel a végeredményt.

Olvasói sztorik