NB I

Dél-koreai válogatott csatárt igazolt a Loki – hivatalos

A 2015–2016-os szezonban a portugál élvonalban 25 bajnokin 10 gólt szerzett.

Kapcsolódó cikkek

Tizennyolcszoros dél-koreai válogatott csatárral erősített a DVSC: Szuk Hyun-Jun a Porto labdarúgója, a magyar klubhoz fél évre került kölcsönbe. A 25 éves, 191 centi magas játékos az elmúlt fél évet a török Trabzonspornál töltötte, tíz bajnokin és hét kupamérkőzésen lépett pályára – írja a klubhonlap.

Szuk Hyun-Jun Dél-Koreában született, 18 éves volt, amikor az Ajax utánpótláscsapatához került, és itt is mutatkozott be a felnőttek között. Két évvel később a szintén holland FC Groningenhez igazolt. Később futballozott a portugál Marítimóban, és eltöltött egy szezont Szaúd-Arábiában. Ezután visszatért Portugáliába, ahol előbb a Nacional, majd a Vitória Setúbal, 2016 januárjában pedig a Porto játékosa lett.

A 2015–2016-os szezonban a portugál élvonalban 25 bajnoki mérkőzésen 10 gólt szerzett. Ugyanebben az idényben pályára lépett még négy portugál kupameccsen, ezeken háromszor volt eredményes, illetve játszott két Európa Liga-találkozót is. Tavaly a válogatottban kétszer, a Thaiföld és a Csehország elleni barátságos mérkőzésen talált a kapuba.

Olvasói sztorik