NB I

A Portóban és az Ajaxban is megfordult, dél-koreai válogatottal erősíthet a Debrecen

Szuk Hyun-Jun a kiszemelt.

A Debreceni VSC csapatában köthet ki Szuk Hyun-Jun – írja a noticiasaominuto.com. A portugál hírportál arról ír, hogy a Portóval szerződésben álló dél-koreai csatár az elmúlt fél évet a török Trabzonspornál töltötte, a portugálok a francia Bastia csapatának adták volna kölcsön, de későn küldték el a dokumentumait, így meghiúsult az üzlet – írja a Dehír.

A noticiasaominuto.com cikke szerint egyelőre nem dőlt el, hogy kölcsönbe érkezik-e Szuk Hyun-Jun Debrecenbe, vagy meg is vásárolja a játékjogát a Loki.

Róka Géza, a DVSC Futballszervező Zrt. cégvezetője a Dehir.hu érdeklődésére úgy fogalmazott, a klubnál valóban felmerült a játékos neve, egyelőre azonban még nincs konkrétum az ügyben.

A 25 éves Szuk Hyun-Jun 18 éves korától külföldön focizik, az Ajaxnál két évet töltött el, onnan a szintén holland FC Groningenhez igazolt. Később a portugál Marítimóban focizott, eltöltött egy szezont Szaúd-Arábiában. Ezután visszatért Portugáliába, a Nacional, majd a Vitória Setúbal, 2016 januárjában pedig a Porto játékosa lett.

2016 augusztusában vette kölcsön a török Trabzonspor a hírek szerint 750 ezer euróért (éves szinten egymillió euró feletti fizetést ígértek neki), de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket; 16 meccsen lépett pályára, és csak egy gólt szerzett.

Szuk Hyun-Jun 2006 óta szerepelt hazája korosztályos válogatottjaiban, 2010 óta a felnőtt csapat tagja. Legutóbb júniusban szerzett gólt a felnőtt válogatottban, a cseheknek talált be felkészülési mérkőzésen.

Olvasói sztorik