NB I

Két nagy fogást jelentett be a Videoton az átigazolási hajrában

Ahogy azt megjósoltuk, Varga József és Anel Hadzic is Székesfehérváron folytatja.

Sorban érkeznek a bejelentések a Videotonnál az átigazolási hajrában. A klubhonlap ma délután először azt írta meg, hogy Anel Hadzic személyében bosnyák válogatott középpályással erősödött a keret. Hadzic lehetséges érkezéséről a Rangadó.hu számolt be legelőször.

A 14-szeres bosnyák válogatott középpályás két évre érvényes szerződést írt alá. Hadzic az elmúlt félévben a török élvonalbeli Eskiehirsporban 16 meccsen lépett pályára, ezeken kétszer talált be, valamint négy gólpasszt is beírhattak a neve mellé.

A leginkább védekező középpályásként bevethető labdarúgó korábban az osztrák U-válogatottakat erősítette, 2014 óta azonban már a bosnyák nemzeti csapat számíthat rá – eddig 14 alkalommal lépett pályára a címeres mezben, többek között szerepet kapott a 2014-es brazíliai világbajnokságon is.

– Boldog vagyok, hogy egy ilyen nagy múltú klubban folytathatom a pályafutásomat. A tárgyalások alatt végig éreztem azt, hogy szeretne engem a Vidi, ez pedig nagyon sokat jelentett számomra. Egyértelmű céljaim vannak Székesfehérváron, magyar bajnok szeretnék lenni a Vidivel, emellett pedig olyan teljesítményt nyújtanék a csapatban, amely elnyeri a bosnyák szövetségi kapitány tetszését is, hiszen nem titkolt célom ott lenni a válogatottban. Honfitársammal, Asmir Suljiccsal sokat beszélgettem a Vidiről az utóbbi időben, ő is megerősített abban, hogy remek helyre kerültem – nyilatkozta az aláírás után Anel Hadzic.

– Mindenképpen szerettünk volna a középpályán nagyobb versenyhelyzetet teremteni. Ereje teljében lévő, válogatott játékos érkezett, aki már világbajnokságon is pályára lépett, de ott volt a bosnyák válogatott nyári felkészülési meccsein is – úgy gondolom, hogy a klub erejét mutatja, hogy egy ilyen labdarúgó a Vidit választotta. Boldogok vagyunk, hogy a sorainkban tudhatjuk, biztos vagyok benne, hogy komoly erősítést jelent az érkezése. Nagy céljaink vannak a bajnokságban és már most előre dolgozunk azért, hogy jövőre – remélhetőleg a BL-ben – egy Midtjylland szintű csapatot ne csak majdnem, hanem ténylegesen le tudjunk győzni. Köszönöm a vezetőségnek, hogy ilyen kaliberű játékost tudtunk a csapathoz igazolni – mondta új igazolásunkról a Vidi sportigazgatója, Kovács Zoltán.

Hadzic után Varga József érkezését jelentették be: a 31-szeres magyar válogatott középpályás hétfőn 3+1 éves szerződését írt alá. Eddig Debrecenben játszott, de már egy hete jeleztük, hogy Fehérvárra távozhat. Varga az NB I-ben eddig 155 mérkőzésen lépett pályára, ezeken összesen 5 gólt szerzett, a magyar válogatott mezét pedig 31 alkalommal húzta magára.

fotó: vidi.hu

– Örülök, hogy sikerült megvalósítani a klubváltást, úgy érzem, nagy szükségem volt a környezetváltozásra. Persze kicsit kettős érzelmek kavarognak bennem, hiszen mégiscsak a szülővárosomat hagytam ott. Jól ismerem a Vidi játékosait, voltak akikkel együtt szerepeltem korábban a válogatottban, másokkal ellenfélként találkoztam a pályán, és persze itt van Bódi Ádám is, szóval nem hiszem, hogy nagy gond lenne majd a beilleszkedésemmel. Szeretnék nagyon sok szép sikert elérni a Vidivel, emellett pedig szeretnék ismét olyan teljesítményt nyújtani a pályán, amelyre én is büszke lehetek – mondta a szerződés aláírása után Varga József.

– Varga Józsi nem véletlenül 31-szeres válogatott labdarúgó, posztján az egyik, ha nem a legjobb magyar játékos – ezt be is bizonyítja majd. Még mindig van egy fejlődési lépcsőfok a játékában, a mentalitása és a képességei miatt is. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan visszakerül a válogatott keretébe, hiszen tudása alapján ott van a helye. Nagyon motiváltan érkezik Székesfehérvárra, fontos volt, hogy ezt éreztük is a tárgyalások során. Köszönjük a Debrecennek a klub átigazoláshoz való hozzáállását. Azt még meg szeretném jegyezni, hogy természetesen szerettük volna, ha a mai két érkezőnk már korábban csatlakozni tud a kerethez, azonban az átigazolási piacnak megvannak a sajátosságai, amelyek miatt az érkezésük csak most realizálódott – nyilatkozta mai második igazolásról a sportigazgató, Kovács Zoltán.

Olvasói sztorik