NB I

Véget ért Novothny Soma hihetetlen nyári története, megvan az új csapata

A támadó visszatért Diósgyőrbe, ahonnan nemrég távozott.

Kapcsolódó cikkek

Ismét a DVTK sikereiért küzdhet Novothny Soma, aki az előző bajnokságban az SSC Napoli kölcsönjátékosaként 27 mérkőzésen 8 gólt szerzett, ezzel a csapat házi gólkirálya lett. Idén a Sint-Truiden-től érkezik egy évre kölcsönbe – adta hírül advtk.eu.

Novothny Soma múlt hét csütörtöktől edz ismét Diósgyőrben.

– Elég kacifántosra sikerült ez a nyári szünet – nyilatkozta Novothny Soma. – Az átigazolásom hosszúra nyúlt, ezt nyilván nem így terveztük, de sajnos így sikerült. Már a Videoton mérkőzés előtt kérdezte Benczés Miklós, hogy ha úgy alakul, akkor visszajönnék-e? Természetesen azt válaszoltam, hogy igen, bár voltak tárgyalások más csapatokkal is. Nyolc-tíz gólt szeretnék minimum ebben az évben is elérni, de erről nem beszélni kell, hanem majd a pályán szeretném megmutatni.

– Nem hiszem, hogy bárkinek be kell mutatni Novothny Somát, aki az elmúlt idényben látta a DVTK-t játszani, hiszen sikeres évet zárt nálunk – mondta el Benczés Miklós sportigazgató. – Azonban lejárt a kölcsönszerződése, ezért visszatért a Napolihoz, ahonnan a Sint-Truiden kivásárolta a játékjogát. Eközben folyamatosan kapcsolatban voltunk, és tárgyaltunk a visszatéréséről. Ez vezetett végül eredményre. Soma egy évig ismét Diósgyőrben játszik kölcsönben, és bízom benne, hogy hasonlóan eredményes, vagy még eredményesebb lesz.

Olvasói sztorik