Légiósok

Külföldről is akad kérője Novothnynak

A DVTK-tól távozó csatár szerint a legfontosabb, hogy új klubjában folyamatos játéklehetőséghez jusson.

A 22 éves játékos, Novothny Soma eredményes szezont zárt tavaly a DVTK csapatában. A csatár nyolc rúgott góllal az együttes házi gólkirálya volt, ám a nyáron kölcsönszerződésének lejártát követően távozott a miskolciaktól. A támadó a Rangadónak beszélt jelenlegi helyzetéről.

– Közös megegyezés alapján nem kellett visszamennem már a Napolihoz, így most jelenleg önállóan végzem az edzéseket, hogy normális fizikai állapotban tudjam elkezdeni a munkát a leendő csapatomnál. Több klubbal is tárgyalásban vagyok, és várom, hogy végre eldőljön a sorsom. Magyar és külföldi megkereséseim is vannak, de pontosabb részletekbe egyelőre nem szeretnék belemenni. Az előző idényem jól sikerült, jöttek a gólok. Úgy gondolom, hogy még fiatal vagyok, és egy-két olyan szezon kellene a számomra, amikor folyamatos játéklehetőséghez jutok és sok gólt rúgok, amivel felhívom magamra a nívósabb bajnokságok együtteseinek figyelmét – mondta a korábban az olasz Südtirolnál, Mantovánál és a Paganesénél is kölcsönben szereplő csatár.

A játékos aztán a Diósgyőr remek szezonkezdetére is kitért, amely együttes az első fordulóban idegenben aratott győzelmet Székesfehérváron, majd pedig hazai pályán gyűrte le az Újpest csapatát.

– Rettenetesen örülök a DVTK remek rajtjának, hiszen nagyon megszerettem az együttest, a várost és a szurkolókat is. A helyszínen tekintettem meg a Videoton elleni meccsüket, mondanom sem kell, hogy amikor az első énekre rákezdtek a drukkerek, kirázott a hideg, még külső szemlélőként is. Az Újpest elleni összecsapást a tévéből néztem, és nagyon örültem a három pontnak, hiszen rengetek barátom játszik még mindig a csapatban. Ezen felül pedig, ha van szurkolótábor és város, amely megérdemli a sikereket, az mindenféleképpen Miskolc és a DVTK. Bízom benne, hogy ugyanígy tudják folytatni a bajnokság következő fordulóiban is. Horváth Ferenc személyében nagyon jó edző érkezett a gárdához, aki nagyon jól megtalálta a közös hangot a csapattal, ezt a korábbi játékostársaim is megerősítették, amikor beszéltem velük – zárta a honlapunknak tett nyilatkozatát Novothny Soma.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik