NB I

Fizet a Haladás, a Honvéd és az Újpest – Hemingwayt is figyelmeztette az MLSZ

Büntetések hadát osztotta ki a Fegyelmi Bizottság.

Kapcsolódó cikkek

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) március 1-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

OTP Bank Liga

Branko Pauljevics (Puskás FC) egy, Bódi Ádám (DVSC) egy, Emir Dilaver (FTC) egy és Mato Grgic (MTK) egy soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

George Hemingway, a Honvéd sportszakembere, mert a Haladás elleni mérkőzés után tett nyilatkozatában a mérkőzés játékvezetőjének tevékenységét súlyosan sértően minősítette, írásbeli megrovásban részesült.

A FEB a Haladás–Diósgyőr mérkőzéssel kapcsolatban a Haladást, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél sportszervezet szidalmazása) és szurkolóinak folyadékkal teli műanyag poharak bedobálásáért 150 ezer Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Honvéd–FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédot, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél sportszervezet vezetőjének szidalmazása) és szurkolójának a nézők elől elzárt területre történt beugrása miatt 100 ezer Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB az Újpest–DVSC mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet és sportvezető szidalmazása) 150 ezer Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Diósgyőrt és a Haladást nemzetközi mérkőzések lejátszásával kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért 100-100 ezer Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB II

Tányéros Ádám (Budaörs) egy, Csobánki Ádám (Budaörs) egy, Papp Máté (Soroksár) egy és Horváth Tamás (Mezőkövesd) egy soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Miskei Attila vezetőedző (Budaörs) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől egy soron következő NB II-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Sopront és a Kisvárdát nemzetközi mérkőzés lejátszásával kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért 50-50 ezer Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Budaörs–ZTE mérkőzéssel kapcsolatban a Budaörsöt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (a játékvezető és más sportszervezet szidalmazása), valamint szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért 50 ezer Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB III

Nagy Zsolt (Puskás FC), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben megrúgta ellenfelét kettő, Pesti Attila (Andráshida), mert a játékvezető működése ellen sértő módon tiltakozott három és Boros Dávid Botond (Nyírbátor) egy soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Makay Robin kit menedzser (Cigánd) és Prukner László vezetőedző (Újbuda) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől egy-egy soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Olvasói sztorik