NB I

Csalásért kiáltanak a DVTK-szurkolók

A piros-fehéreknél nehezen emésztik meg a Haladás elleni meccs játékvezetői ítéleteit.

Kapcsolódó cikkek

A Szombathelyi Haladás Ugrai Roland 92. percben lőtt góljával 2-1-re legyőzte a DVTK-t. Már a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón is téma volt a játékvezető ténykedése. Egervári Sándor, a piros-fehérek mestere azt mondta: Király Gábor a ki kellett volna állítania a játékvezetőnek.

A népszerű amigeleken.hu szurkolói portál ennél is tovább ment. Három vitatott szituációt is közszemlére bocsájtott, arra kérve olvasóit, hogy mondják el véleményüket.

Ez a két kérdés vonatkozott a játékvezetésre:

Kiállítást ért volna szerinted a Király által elkövetett szabálytalanság?

Véleményed szerint szabályos volt a Haladás egyenlítő gólja előtti ütközés az ötösön belül?

Az első kérdésre egyértelmű válaszok érkeztek. Nagyon kevés kivételtől eltekintve mindenki azt írta, hogy Király Gábornak bizony piros lapot kellett volna kapnia.

Egyértelmű kiállítás, piros lapot Királynak – írták többen is. De volt, aki ennél is messzebbre ment:

“A bíró félt, hogy Király kiállításával nagyobb támadásnak teszi ki magát, mint így… Ez sajnos beárazza azt is, hogy rendszerint nem kell félniük, ha minket sújtanak, mert nulla a sportdiplomáciai szerepünk évek óta a pártcsapatokhoz képest (hol vannak a tanácsadó testület csúcs személyei)” – vélekedett egy olvasó.

Teljesen egyetértek, ez színtiszta piros lap. A kapus mögött már nem volt védő, csak be kellett volna passzolni labdát a kapuba. Az, hogy mögötte lohol egy védő, nem számít a megítélés szempontjából. Egyáltalán nem túlzás azt mondani, hogy a bíró vette el tőlünk a 3 pontot– ez pedig már a Kerecsen nevű felhasználó véleménye.

Voltak, akik ennél is egyértelműbben fogalmaztak:

Gondolkodás nélküli piros…

nincs miről beszélni,ezt a meccsünket is elcsalták

Több DVTK szurkoló arról értekezik, hogy meccsek óta sorozatosan sújtják a csapatukat a játékvezetői ítéletek:

Pont ezt akartam írni. 3. meccs zsinórban, aminek a végkimenetelét a kárunkra befolyásolja a spori. Viszont végre már mind a szurkoló, mind az amigeleken.hu felemeli a hangját (én egy jóféle vezércikket is el tudnék képzelni, vannak itt jó tollú srácok), a klub még tűr (de mire vár?).
Ne mondja senki, hogy a 10 emberre fogyatkozott Haladást (amiben ráadásul sokan sárgát is kaptak menet közben) nem tudtuk volna felőrölni. Vagy a Honvéd 3:0 után is így feltámad.

Undorító.

Felcsút: Több meg nem adott büntető nekünk.

Honvéd: Érthetetlenül befújt les a meg nem adott szabályos gólunknál.

Haladás: Király egyértelmű pirosa helyett sárga.

Egyértelmű, hogy nem véletlen döntések ezek…

Olvasói sztorik