NB I

Ugrai a 92. percben intézte el a Diósgyőrt

Sokáig úgy tűnt még az egy ponthoz is szerencse kell a Haladásnak, de a hosszabbításban aztán érkezett a csatár...
OTP Bank Liga, 22. forduló
Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Diósgyőri VTK 2-1 (1-1)
Sopron, 2127 néző. Játékvezető: Erdős
Haladás: Király – Gaál, S. Wils, Jánvári, Bosnjak – Th. Wils (Martínez, 31.), Iszlai, Kovács L. – Medgyes, Williams, Halmosi (Ugrai, 42.). Edző: Mészöly Géza
DVTK: Rados – Okuka, Lipták, Kovács G., Nemes – Koman, Egerszegi, Bognár I., Elek Á. – Novothny (Grriffiths, 76.), Barczi. Edző: Egervári Sándor
Gólszerzők: S. Wils (33.), Ugrai (92.), illetve Barczi (30., tizenegyesből)

Parázs, sok kényszerpihenővel tarkított 52 percig tartó első félidőt játszottak a csapatok.

A közjátékok sora azzal kezdődött, hogy a játékvezető Gaál Bálintot elküldte alsónadrágot cserélni, majd folytatódott egy hosszabb reklamálással, amikor a játékvezető a tizenhatoson belül szabálytalankodó Király Gábornak “csak” sárga lapot adott. A mérkőzés első találata ebből a büntetőből született. Barczi volt eredményes.

Ezt követően kényszerű csere a Haladásnál, majd a diósgyőriek által vitatott Haladás egyenlítés. Egy szöglet után S. Wils volt eredményes. A találat után a DVTK kapusát Radost közel 7 percig kellett ápolni.

A kapus végül folytatni tudta, de több dolga ebben a játékrészben már nem volt.

A második félidőben sokáig a DVTK-nak voltak nagyobb helyzetei, a Haladás sokszor csak a szerencsének köszönhette, hogy sikerült kivédekezni a létszámfölényes helyzeteket.

A 79. percben például az ausztrál Williams hibáját kihasználva Griffits már Királyt is kicselezte, de laza emelését Iszlai a kapu torkából kiemelte.

Aztán, ahogy már oly sokszor a bajnokságban, érkezett a slusszpoén a Haladástól. A 93. percben lőtt góllal megszerezték a három pontot. Ugrai elemi erővel vágta Martinez visszagurított labdáját Rados kapujába.

– Ikszes meccs volt, de mindkét együttes nyerhetett volna. Jó iramú meccset láthattunk, mindkét oldalon sok helyzettel. A Haladás egy szerencsés góllal a hosszabbítás végén szerezte meg a győzelmet. A Diósgyőrtől többet vártam. Ugyanannyi néző volt, mintha otthon játszott volna a Haladás. A jó hangulathoz hozzájárult, hogy a B-közép is ugyanúgy drukkolt, mint hazai környezetben – mesélte a Rangadó.hu szakértője, Halmosi Zoltán, a Haladás egykori válogatott játékosa.
Olvasói sztorik