NB I

Thomas Doll nem kér elnézést

NB I: videók és edzői nyilatkozatok a 21. fordulóból.

Kapcsolódó cikkek

Újpest–MTK 1-1

Zoran Campara, Újpest: – Első alkalommal álltam a kispad mellett úgy, hogy az én feladatom volt a csapat irányítása, de mivel nap, mint nap együtt dolgozunk, nem jelentett számomra nehézséget megtalálni a megfelelő hangot, megoldani a csapattal való kommunikációt. Gratulálok az MTK csapatának, számukra kedvező eredmény született, én ezt nem mondhatom el magunkról. Már a mérkőzés korai szakaszában igyekeztük megszerezni a labdát és a kezdeményezést, rengeteg helyzetet igyekeztünk kialakítani, és sikerült is megszerezni a vezető gólt. Sajnos egy szerencsétlen szituáció után az MTK kiegyenlített, így mondhatjuk, hogy visszahoztuk az ellenfelet a játékba. A második félidőre kértem, hogy a játékosaim folytassák a támadó szellemű, agresszív futballt, amely az első játékrészben is kiválóan jellemezte a játékunkat. Sajnos nem született több gól, így a találkozó egészét nézve úgy érzem, hogy reális eredmény született.

(forrás: ujpestfc.hu)

Teodoru Vaszilisz, MTK: – Gratulálok az Újpestnek, végig jó focit játszottak, sokat mozogtak, nehéz volt ellenük, így megbecsülendő az egy pont. A sok kicsi pontból áll majd össze a végére a nagy pont. Több csapat vereséggel távozott a Megyeri útról, nekünk viszont sikerült, és ez nagy dolog. A mérkőzés-formánk még nem az igazi, hátul jók voltunk, de elől még vannak gondjaink. A helyzetkihasználásunk százszázalékos volt, egy igazi helyzetünkből, egy gólt lőttünk. Örülök az egy pontnak, nagyon értékes számunkra.

(forrás: mtkbudapest.hu)

Ferencváros – Puskás Akadémia 2-0

Thomas Doll, FTC: – Nem fogok elnézést kérni azért, mert győztünk ma. Az első félidőben nehézségeink voltak, nehezen találtuk meg a saját ritmusunkat. Nem volt könnyű egy olyan csapat ellen üres területet találni, amely 4-5-1-es rendszerben állt fel, nagyon sűrű volt a középpálya. Amikor elveszítettük a labdát, akkor túl sok emberünk volt elől, kevesen vettek részt a védekezésben, éppen ezért a Puskás könnyebben tudott a kapunk elé kerülni, ezt magamra vállalom. A második félidőben visszaálltunk abba a rendszerbe, amit megszoktunk, a játékosok is jobban érezték magukat, sikerült gólokat szereznünk, és megnyernünk a mérkőzést. Nagyon örülök Böde Dani visszatérésének és játékának! A labdarúgás néha nagyon kemény, ha én a Puskás Akadémia edzője lennék, lehet, hogy lenne egy álmatlan éjszakám, Dibusz Dénesnek is köszönettel tartozunk, a Puskás elpuskázott egy büntetőt, mi pedig megnyertük a mérkőzést. Sok mérkőzés van mögöttem, de mégis új és új dolgokat tanulok, akárcsak a csapatom. Úgy érzem, ma átestünk a holtponton, azt hiszem, mindenki láthatta, hogy mire vagyunk képesek.

(forrás: fradi.hu)

Robert Jarni, Puskás FC: – Minőségi mérkőzést játszottunk, mind védekezésben, mind pedig támadásban. Volt bőven lehetőségünk, ám sajnos ezeket ma nem tudtuk gólra váltani. Egy kétperces kihagyás megbosszulta magát, a Fradi góljaival szertefoszlott az a kemény munka, amit beletettünk a meccsbe. A labdarúgás egy ilyen furcsa játék, mi mindent megtettünk.

(forrás: puskasakademia.hu)

Diósgyőr – Bp. Honvéd 2-1

Egervári Sándor, DVTK: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, és az első félidőt végig uraltuk, lehetőségeket alakítottunk ki a gólok mellett is. A második játékrészben is megvoltak a lehetőségeink, azok sajnos nem végződtek góllal, így az utolsó félórában magunkra húztuk az ellenfelet. A Honvéd kellemetlen, ívelgetős futballja miatt sokat tartózkodtunk a tizenhatoson belül, és kevésbé tudtuk kézben tartani a játékot, mint korábban. Az ellenfél kombinatív játékkal nem tudott mögénk kerülni, csak ívelgetéssel – ennek ellensúlyozására magasabb játékosokat küldtünk pályára –, valamint lecsorgó labdák után adódott lehetőségük, mi pedig a támadó harmadban az elmúlt héthez képest többet tartózkodtunk az ellenfél tizenhatosán belül, ahol olyan dolgok történtek, amivel megérdemelten szereztük meg a három pontot. Ma a védekezés és a támadó szekció is viszonylag jól működött. Összességében örülök a győzelemnek, többet hoztunk ki magunkból, mint a múlt héten, bízom benne, hogy a jövő héten még több lesz. Megpróbálunk fölzárkózni a középmezőnyhöz.

Marco Rossi, Honvéd: – Próbáltunk kezdeményezni a mérkőzésen, azonban sajnos óriási hibát követtek el a védők, akik nem léptek ki a védelem előtt keresztbe mozgó Bacsa Patrikra, aki gólt is szerzett ebből a helyzetből. A második gólról szót sem szabad ejteni, mert ilyen szituáció nem fordulhat elő, a kölyökfutballban sem szabad hasonló hibát elkövetni. Ezzel óriási előnyt adtunk az ellenfélnek. A kemény nem jó kifejezés, amilyen stílusban beszéltem a játékosokkal a szünetben, meg is lett az eredménye a folytatásban. A második félidőben köszönhetően a cseréknek és a strukturális változtatásoknak mi kerekedtünk fölül, de végére nem lett meg a döntetlen. Nem kezdtük túl jól a bajnokságot, de folytatjuk a munkát.

(forrás: dvtk.eu)


Debrecen – Paks 2-0

Kondás Elemér, DVSC: – Az első félidő jobban tetszett, a második kevésbé, van hiányérzetem emiatt. A szünetre kétgólos előnnyel mentünk, és azt kértem a fiúktól, hogy a folytatásban is próbáljunk gólokat szerezni, de pontatlanok voltunk, azért nem alakul ki annyi lehetőség, mint amennyit szerettünk volna. Hagytuk egy kicsit játszani az ellenfelet, ahelyett, hogy letámadtuk volna őket. Fontos mérkőzés volt, ezért is örülünk nagyon a sikernek. Külön öröm, hogy a két mérkőzésen hat gólt szereztünk (mert korábban ezzel voltak gondjaink) és nem kaptunk egyet sem.

Csertői Aurél, Paks: – Helyzetkihasználásban többet vártam. Helyenként azért jól játszottunk, de miután az ellenfél vezetett nehézzé vált a meccs. Időnként nyomás alatt voltunk, egy darabig bírtuk, de utána nem, jött az újabb találat. A második félidőben többet birtokoltuk a labdát, de ez nem ér semmit, ha nem tudunk gólt szerezni.

(forrás: dvsc.hu)


Vasas – Haladás 1-0

Michael Oenning, Vasas: – A Haladás egy szervezett, jó csapat, tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz. Most az a legfontosabb, hogy nyerni tudtunk. Próbáltuk uralni a játékot, ez nem mindig sikerült. Az első félidő nagyon kiegyenlített játékot hozott. A mérkőzés fordulópontja a kiállítás volt. Ezt követően két csatárt is be tudtam hozni, közülük Ferenczi Pista megnyerte a meccset. Ez nem azt jelenti, hogy mindig játszani fog, de erőnlétileg jó állapotban van, úgy éreztem, hogy az utolsó tíz percben segíteni tud. Ami Korcsmár Zsoltot illeti, stabilitást adott a védelemnek, magabiztos volt, látszik, hogy egy kiváló védőről van szó, meccsről-meccsre jobban teljesít.

(forrás: vasasfc.hu)

Mészöly Géza, Haladás: – Az első félidőben voltak meg a lehetőségeink a gólszerzésre, ekkor kellet volna betalálnunk. Sajnos mindkét tizenhatosnál nagyon mély volt a talaj, ez alaposan megnehezítette a játékosok dolgát.

(forrás: haladas.hu)

Videoton – Békéscsaba

Horváth Ferenc, Videoton: – Érdekes mérkőzésen vagyunk túl, el kell ismerni, nem játszottunk jól, de ilyen ellenfél ellen sosem könnyű pályára lépni. Eredményesen játszani viszont lehet, ezért is nehéz most beszélni. Két-három alkalommal a kapussal szemben állt a játékosunk, ha abból egy helyzetet sikerül kihasználnunk, nem kéne magyarázkodnom, igaz, most sem áll szándékomban. Az utolsó két meccsünkön tíz-tizenegy nagy helyzetből lőhettünk volna gólt, de nem sikerült betalálnunk. Már ezen a héten is nagy hangsúlyt fektettünk a befejezésekre, de úgy néz ki, hogy a jövőben ebbe még több energiát kell beletennünk. A múlt heti meccs nagy áldozatokkal járt, ma nagyon hiányoztak azok az emberek, akik jól egy-egyeznek, ezért mást játszottunk, mint eddig. Ettől függetlenül a lehetőségeink ma is megvoltak és mindent megtettünk azért, hogy megnyerjük ezt a bajnokit.

Zoran Szpisljak, Békéscsaba: – Ilyen meccsre számítottunk, pontosan tudtuk, hogy a Vidi mire képes. Az első öt percben kicsit meg voltunk fogva a jobb oldalon, a fiatal Pilán nem tudta az elején felvenni a ritmust, de utána belerázódott ő is. Amit kértünk a csapattól, nagyjából sikerült megvalósítani – szervezett játékból szerveztük a gyors támadásokat. A második félidőben több helyzete volt a hazaiaknak, a meccs végén kicsit beszorultunk, de a csapat megállta a helyét és koncentráltan végigvittük, amit terveztünk. Örülök az egy pontnak, kis szerencsével lehetett volna ez több is. Rúgtunk még egy gólt, ezt majd még vissza kell néznem, mert a kispadról szabályosnak tűnt, de persze lehet, hogy a játékvezetők más szögből észrevettek valamit, amit én nem.

(forrás: vidi.hu)

Olvasói sztorik