NB I

Bödének a visszatérés után három perc kellett a gólhoz

A Ferencváros hazai pályán 2-0-ra legyőzte a tizenegyest is hibázó Puskás Akadémiát az OTP Bank Liga 21. fordulójában.
OTP Bank Liga, 21. forduló
Ferencvárosi TC – Puskás Akadémia FC 2-0 (0-0)
Groupama Aréna, 6100 néző, Játékvezető: Farkas Á.
FTC: Dibusz – Dilaver, Pintér, Leandro, Ramírez – Gera, Nagy Á. – Trinks (Radó, a szünetben), Hajnal (Böde, 62.), Varga (Lamah, a szünetben) – Sesták. Edző: Thomas Doll
Puskás Akadémia: Pogacsics – Fiola, Pauljevic, Kelic, Forró – Márkvárt, Zsidai, Csurko, Lopa (Grgic, 77.), Pekár (Zsótér, 77.) – Sallai. Edző: Robert Jarni
Gólszerzők: Ramírez (63.), Böde (65.)
Kiállítva: Leandro (84.)

Szombaton délután a Békéscsaba idegenbeli legyőzése után a Ferencváros együttese a Puskás Akadémia ellen folytatta a bajnokságot. A kezdés előtt a válogatott labdarúgók eddigi korelnökére, a Ferencváros legendás jobbhátvédjére, a múlt héten elhunyt Rudas Ferencre emlékeztek a játékosok és a szurkolók.

Az első percekben a vendégek visszazártak a saját térfelükre, ennek ellenére a hatodik percben próbálkozhatott, Dibusznak azonban nem okozott gondot a védés.

A 12. percben Hajnal baloldali szöglete után Gera csúsztatott, majd Leandro próbált estében lőni, ám nem találta el a váratlanul elé kerülő labdát. Nem sokkal később megint Hajnal adott be jobbról, veszélyesen, Fiola azonban kifejelte a labdát Sesták elől. Negyedóra elteltével megint lehetőség adódott a Puskás előtt: Pekár vette célba középről, 18 méterről a jobb alsó sarkot, nem célzott jól, Dibusz higgadtan magához ölelte a labdát – tudósított a fradi.hu

A 30. minutumban Dibusznak bravúrral kellett védenie: Lopa vezette rá a labdát a Fradi védelmére, a tizenhatoson belül befelé cselezett, majd a bal alsót vette célba, Dibusz villámgyorsan leért, hárított, a kipattanót Pintér vágta ki. Öt perccel az első játékrész vége előtt Ramírez testtel nekiütközött Csurcskónak, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. Pekár tizenegyesét Dibusz tolta a kapufára, így maradt a 0-0.

A fordulás után a csereként beálló Lamah lőtte be a rövidre a labdát, ám a védők az ötös vonalánál szögletre mentettek. A sarokrúgást Dilaver fejelte kapura középről, de Pogacsics nagy bravúrral mentett. Az 52. percben egy újabb bravúrt mutatott be Dibusz: Csurko ugratta ki ziccerben Lopát, aki 12 méterről, jobbról laposan a jobb alsó felé lőtt, de a Fradi kapusának eszén nem tudott túljárni.

A 63. percben aztán megszerezte a vezetést a Fradi: Nagy Ádám lövése a felső kapufán csattant, az egy perce pályán lévő Böde visszakotorta Ramírez elé, aki a hálóba lőtt (1-0).

Sokat nem kellett várni a Ferencváros második találatára, két perccel később Lamah indította Bödét, aki okosan a hálóba emelt. A válogatott csatárnak három percre volt szüksége a gólhoz a sérülése után (2-0). A hivatalos jegyzőkönyvbe a menteni igyekvő Pauljevics öngóljaként került a második találat.

A 75. percben Böde érkezett kiválóan egy bal oldali beadásra, előbb a felső lécre fejelt, majd megelőzve a védőjét, a kapuba bólintott, azonban a játékvezető lökés miatt nem adta meg a gólt. A 83. percben Radó passzolt Bödéhez, aki 14 méterről laposan lőtt, Pogacsics védett. A túloldalon egy megpattanó labdánál viszont Dibusz alighanem a forduló védését mutatta be, megcsillogtatva kivételes reflexeit. Egy perccel később Leandro megkapta második második sárga lapját, így kiállították. Sesták húzódott vissza szélső védőnek, Dilaver bezárt középre.

Olvasói sztorik