NB I

Most is Torghelle kellett az MTK pontszerzéséhez

A döntetlennel tovább folytatódott az Újpest veretlenségi sorozata.
OTP Bank Liga, 21. forduló
Újpest FC – MTK 1-1 (1-1)
Szusza Ferenc Stadion, 3000 néző. Játékvezető: Vad II
Újpest: Balajcza – Nagy T., Kálnoki Kis, Litauszki, Windecker – K. Hazard (Cseke, 85.), Balogh B., Lencse, Mohl – Andrics, Bardhi (Angelov, 73.). Megbízott edző: Zoran Campara
MTK: Hegedüs – Bese, Grgics, Poór, Vadnai (Baki, 83.) – Vass Á., Thiam – Strestik (Ramos, 65.), Kanta J., Gera D. – Torghelle (Nikacs, 95.). Edző: Theodoru Vaszilisz
Gólszerzők: Andrics (8.), illetve Torghelle (45.)

A remek szériában lévő Újpest az első tavaszi meccsét játszó MTK-t fogadta az élvonal 21. fordulójának szombat délutáni zárómeccsén. A hazaiak vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics eltiltás miatt a lelátóról nézte a találkozót.

A nyolcadik percben Andrics felé érkezett egy beadás, ő megelőzte a kiérkező Hegedüs Lajost és a kapuba lőtte a labdát. A folytatásban egyértelmű mezőnyfölényben voltak a hazaiak, és ez a helyzetek számában is megmutatkozott, ugyanis az MTK-nak gyakorlatilag nem is voltak lehetőségei.

A 36. percben Andricsnak, majd három perccel később Lencsének volt helyzete, gólt mégis a vendégek szereztek. A szünet előtt Kanta József elvitte a földre kerülő Mohl Dávid mellett a labdát, Thiamot indította, aki ziccerben továbbadta, Torghelle Sándor pedig begurította az üres kapuba (1-1).

A folytatásban Windecker József beadása tűnt ígéretesnek, de közepén senki nem érte el. Ezután felváltva birtokolták a labdát a csapatok, a legnagyobb helyzet a nyolcvanadik percben maradt ki, amikor egy MTK-kontra végén Torghelléhez került a labda, de a lövése a keresztlécről pattant ki. A 87. percben Ramos lövését fogta elvetődve Balajcza, aztán az újpestieknek volt egy kisebb lehetőségük, végül Gera Dániel lőtt az oldalhálóba.

A lilák immár kilenc bajnoki forduló óta veretlenek.

A találkozót a Rangadó.hu állandó szakértője, Glázer Róbert, az Újpest korábbi vezetőedzője értékelte:

Azért vártam ezt a mérkőzést, mert az elmúlt hetekben, hónapokban nagyon szép futballt játszik az Újpest, amely – ezt továbbra is tartom – sokkal több nézőt érdemelne. Sajnálom, hogy az MTK részéről is kevesen jártnak ki a meccsekre.

Az MTK 4-2-3-1-es felállásban játszott, a cserék után is. Az Újpest a második félidőben, Angelov beállása után átállt 4-3-3-as játékrendszerre. Ha letámadást játszik egy csapat, ez a legalkalmasabb rá, márpedig az első felvonásban a hazaiak 44 percig igyekezték letámadni ellenfelüket. Egy hibát felfedeztem: a védelem nem ment közel a letámadó játékosokhoz, hanem a felezővonal tájékán megállt, ez megbosszulhatta volna magát.

Lencse László szinte lemásolta múlt heti produkcióját, ami után szép gólt lőtt az Újpest. Az egyenlítéshez Mohl Dávid nagy hibája is kellett, de ezt követően nagyon szép passzjátékkal jutott el gólig a vendégcsapat. Az MTK egyébként nem játszott jól, sokkal jobb lett volna a mérkőzés, ha a korábbi sokpasszos játékát hozzá.

Éreztem, hogy rá fognak térni erre az útra a kék-fehérek, és a második felvonásban sikerült is nekik. Voltak tetszetős megmozdulásaik, ha pedig ívelni kényszerültek, akkor Torghelle zömében megnyerte a párharcokat. Nem volt átütőerő bennük, de jobban teljesítettek, mint a szünet előtt. Az Újpest egy fokozattal lassabb volt, hiányzott az agresszív letámadás, ráadásul nagyon sok rossz, elpasszolt labdát láttam náluk.

Igazságos a döntetlen, mert az agresszivitással és a lendületes támadójátékkal mindkét csapat adós maradt. Nagyon sok helyzetet nem lehetett feljegyezni, nem volt nagy iram, nem voltak veszélyes ziccerek, de összességében nem volt rossz meccs, élvezhetőnek tűnt. A pontrúgások nem igazán sikerültek, közepes volt a színvonal és iram.

Olvasói sztorik