NB I

Lencse: Vignjevics megmondta, jönnek a gólok is

Felszabadultan játszott első újpesti bajnokiján a gólpasszt adó csatár.

Kapcsolódó cikkek

Remekül debütált a bajnokságban Újpesten a télen érkezett Lencse László. A Videoton elleni rangadón veszélyesen futballozott a csatár, a győztes gól előtt pedig tökéletesen szolgálta ki Hazard-t. Az új klubjaiban rendre győztes bemutatkozásokat produkáló, Felcsútról érkezett támadó a Rangadó.hu-nak beszélt a győzelemről, a csapatról és saját érzéseiről is a sikeres tavaszi rajt után.
– Maximalista vagyok. Egy gólpasszt és egy gólt vártam magamtól, és hogy ezzel 2-0-ra nyerünk. De így se rossz azért – mondja némileg ironikusan Lencse László, aztán nagyon is komolyan hozzáteszi: – Remélem, hamarosan megtudom, milyen érzés gólt szerezni az újpesti közönség előtt.
A klubváltás után Lencse azonnal megkapta a lehetőséget, a kezdőcsapatba került, pedig összeszoknia nem volt ideje a többiekkel. Mint mondja, ez nem különösebben zavarta:
– Nem volt sok időm a beilleszkedésre. De szerintem egy jó játékos mindenhol gyorsan megtalálja a hangot az új társakkal. Az Újpest játékstílusa közel áll hozzám, annak idején az MTK-ban is ilyen stílusban fociztunk. Szerintem én jól alkalmazkodó játékos vagyok, huszonhét éves koromra játszottam már elég sokféle felállásban, és ez a mostani gyors passzos, játék fekszik nekem – tette hozzá a csatár.

A Puskás Akadémiától érkező csatár semmiféle „üzenetet” nem szándékozott küldeni játékával volt klubja felé, nincs benne tüske. A saját maga elé állított mércét fontosabbnak tartja, a kotiváció szempontjából.
– Nem volt bennem bizonyítási vágy, hiszen Felcsútról nem úgy jöttem el, hogy elzavartak. Kellett a környezetváltozás. Magamnak akarok bizonyítani inkább, mindig, mert mint említettem maximalista vagyok. Valami mindig van, amin bosszankodom utólag, de ha a meccs után bele tudok nézni a tükörbe, akkor rendben van a dolog – fogalmaz Lencse.
Még csak ismerkedik az újpesti körülményekkel és a csapattal, a Videoton elleni győzelem élménye viszont van annyira erős, hogy optimistám fogalmazzon az elérhető célokkal kapcsolatban a lila-fehérek támadója.

– Nehéz egyelőre, egy meccs alapján megítélni, mire lehet jó ez a csapat, mindig a soron következő mérkőzésre kell koncentrálnunk. De azt mondhatom, sokra hivatott ez az állomány, a dobogón ott a helye. Tudjuk, hogy a Fradi nagyon elment a mezőnytől, mögöttük viszont még bármi lehet. Azt hiszem, annak a csapatnak, amelyik ezt a Videotont megveri, fenn van a helye, a táblázat elején.
Lencse László azt is hozzátette, a vezetőedző, Nebojsa Vignjevics pozitív személyisége nagyon jó benyomást tett rá és egyben sok terhet le is vett a válláról. A szerb trénernek komoly szerepe van abban, hogy a debütálása jól sikerült Újpesten.
– A meccs előtt nagyon jó, megnyugtató volt számomra, amiket mondott: ne görcsöljek, ne akarjak csak a gólra gondolni, a gól jönni fog magától, csak a játékra figyeljek. Ez igen sokat jelentett nekem, mert felszabadultan tudtam játszani és tényleg meglett az eredménye. A mérkőzés után Vignjevics pár mondatot mondott csak. Kérdezte, elfáradtam-e, mondtam, hogy igen – erre azt felelte, jó, ha hozzászokom, mert mindig így fogunk játszani. Mit mondjak, ezzel semmi bajom, meg tudnám szokni – mondja mosolyogva a győzelemre utalva Lencse László.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik