NB I

Kirúgták László Csabát az MTK-tól – hivatalos

A vezetőedző utódja Teodoru Vaszilisz lett.

Kapcsolódó cikkek

A mai napon László Csaba vezetőedzői megbízatása megszűnt az MTK Budapest csapatánál. A klub megköszönte a szakember munkáját, és sok sikert kívánt neki az elkövetkezendő időszakra – írja az NB I-es MTK honlapja. Ennél bővebb indoklást nem fűztek a hírhez.

László Csaba 2014 júliusától az MTK játékosmegfigyelői rendszerét vezette, majd 2015 júniusában átvette az első csapat irányítását.

Az együttes vezetőedzőjévé a mai nappal Teodoru Vasziliszt nevezte ki az MTK vezetése. A vezetőedző megbízatása a 2015–2016-os bajnoki szezon befejezéséig tart.

Teodoru Vaszilisz labdarúgóként 1978-ben kezdte pályafutását a diósgyőri aranycsapatban, majd 1984-ben a Vasasba igazolt. 1990-től Cipruson az első vonalban, majd Ausztriában, alsóbb osztályban játszott idegenlégiósként. Testnevelő tanári diplomája megszerzése után, játékos pályafutása befejezését követően, a TF-en elvégezte a szakedzői tanulmányokat, később pro-liszenszes vizsgát tett.

22 évvel ezelőtt, 1994-ben kezdte edzői pályafutását az MTK-ban. Dolgozott az MTK utánpótlás-csapatainál, a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián, a klub második csapatánál, majd éveken keresztül az első csapat pályaedzőjeként. Karrierje során irányított korosztályos válogatottat, és volt a felnőtt válogatott pályaedzője.

Edzőváltások az NB I 2015–2016-os idényében:

Augusztus 19.: Videoton, Bernard Casoni helyett ideiglenesen Pető Tamás
Október 6.: Videoton, Pető Tamás helyett Horváth Ferenc
Október 19.: Vasas, Szanyó Károly helyett Simon Antal
December 29.: Diósgyőr, Bekő Balázs helyett Egervári Sándor

Január 2.: Vasas, Simon Antal helyett Michael Oenning
Február 3.: MTK Budapest, László Csaba helyett Teodoru Vaszilisz

Olvasói sztorik