Nemzetközi foci

Cseh csapat verte az MTK-t

Egyetlen gól esett a Jihlava elleni edzőmeccsen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
MTK – FC Vysocina Jihlava (cseh) 0-1 (0-0)
Belek, Törökország
MTK: Hegedüs – Bese, Grgics (Talabér, 65.), Poór (Baki, a szünetben), Vadnai (Deutsch, 65.) – Vass (Thiam, 75.), Kanta (Vogyicska, 75.), Strestík – Ramos, Torghelle (Nikacs, a szünetben), Varga Sz. (Gera D., a szünetben). Edző: László Csaba

Cseh ellenfél ellen folytatta törökországi edzőmeccseit az MTK.

Az első félidőben nem jutottak el ordító ziccerig a csapatok. Mindkét együttes próbálkozott becsülettel, de csak helyzetecskék akadtak. A második játékrész elején láthatott gólt a nagyérdemű, de a csehek találatát les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

Az 58. percben nagy helyzetet hagyott ki az MTK, Gera és Nikacs egymást zavarták meg közel a kapuhoz, így utóbbi lövése mellé ment. A 62. percben Hegedüst dolgoztatták meg, de a kék-fehérek hálóőre könnyedén védett egy lapos lövést.

Eseménytelenül folydogált a találkozó, az MTK birtokolta többet a labdát, ennek ellenére a kék-fehérek kaptak gólt a 82. percben: az ellenfél játékosa a jobb szélről betört a tizenhatoson belülre, és 15 méterről ballal a hosszú alsóba tekert, Hegedüs hiába nyújtózkodott (0-1). Két perccel később Gera szépen tartotta meg a labdát, jobb oldali beadásáról Nikacs centikkel maradt le. Egyetlen gól esett; kikapott az MTK.

Olvasói sztorik