NB I

Varga József: nem mondtam le a válogatottságról

Sérülések után visszatérve, jó tavaszi szezonban bízik a Loki középpályása – és abban, hogy a nemzeti csapatnál sem felejtik el, ha régi formáját hozza.

Kapcsolódó cikkek

Végigjátszotta a DVSC-Teva fehérvári felkészülési mérkőzését Varga József, a nézők a régi, sokat futó és ütköző, harcos labdaszerzőt láthatták a pályán. A Loki középpályása a mérkőzés után a felkészülésről és saját formájáról nyilatkozott a Rangadónak.
– Annak ellenére, hogy nem utaztunk el külföldre, az érdemi munkát el tudtuk végezni, egyre jobb erőben vagyunk. Szerintem a Videoton elleni meccsen is látszott ez, a ritmussal nem volt semmi gond, a védekezésbe becsúszott néhány hiba, ezeket kell kiküszöbölnünk. Jó meccset játszottunk a fehérváriakkal. Nyilván azon vagyunk, hogy a bajnoki rajtra legyünk csúcsformában. A Ferencváros ellen is játszunk még, mert olyan ellenfeleket kerestünk, akik ellen van értelme felkészülni – magyarázta a fehérvári meccset 3-1-re elvesztő ( majd a délutáni másodikat 2-1-re megnyerő) debreceniek játékosa.
Varga József szerint még nem csúszott le semmiről a Loki, a halványabb őszi teljesítmény ellenére sem, mert a sérültek felépülésével utolérhetik az élmezőnyt. Igaz, előre számolgatni felesleges, tette hozzá.

– Az állományunk még mindig adott ahhoz, hogy jól szerepeljünk. A jelenlegi helyezésünk nem tükrözi ezt, de egy jó rajttal egyből feljebb léphetünk, hiszen nincs nagy szakadék a csapatok között. Természetesen szeretnénk odaérni a dobogóra a végén, de menet közben mindig a következő meccset akarjuk megnyerni. Otthon és idegenben egyaránt.
Varga József az elmúlt években több szövetségi kapitánynál is szerepelt a válogatottban, megfordult külföldön is. Ha kellett szélsőhátvédként játszatták a nemzeti csapatban, most a Debrecenben ismét a középpályán szerepel. Szeretné teljesen utolérni magát, és azt a játékot nyújtani, amivel lehet esélye visszakerülni a válogatottba, hiszen az Európa-bajnoki szereplés neki sem adatik meg mindennap.
– Sajnos kisebb-nagyobb sérülések hátráltattak az elmúlt időszakban. Mostanra talán sikerül ezekből kiverekednem magam, egyre jobban érzem magam, végig tudom játszani a meccseket, és erővel is bírom. A bajnoki rajtra még jobb erőben leszek. Jelen pillanatban nem vagyok benn a válogatott szűk keretében, de a fociban bármi megtörténhet, teszem a dolgom. Ha megkapom a lehetőséget a klubban, odateszem magam, akkor talán lehet esélyem, hogy ismét felfigyeljen rám a szövetségi kapitány. De a legfontosabb jelen pillanatban, hogy sérülésmentes legyen a következő időszak és tudjam segíteni a Lokit a jobb tavaszi szereplésben – szögezte le a debreceniek játékosa.

Olvasói sztorik