NB I

Horváth Ferenc: a Magyar Kupát meg kell nyernünk!

Nincs idő új játékot kialakítani a Vidinél, de amit eddig játszottak, azt egyre jobban csinálják, véli a vezetőedző a felkészülés végén.

Kapcsolódó cikkek

Az elmúlt évekhez hasonlóan spanyolországi edzőtábor jelentette a Videoton téli felkészülésének középpontját: a fehérváriak jó ellenfelek ellen játszottak, és jó formába kerültek, legalábbis, ha abból indulunk ki, amit aztán – egy rövid ausztriai tartózkodást követően – az itthoni edzőmeccsükön láttunk. A Debrecennel kétszer mérkőzött meg Horváth Ferenc csapata, az első összecsapáson lépett pályára a mostani állapotban első csapatnak mondható összetételben az együttes. Az első perctől intenzíven letámadó, aktív játékot produkáló Vidit láthattak a szurkolók, sokat mozgó, helyüket változtató középpályásokkal, sok gólhelyzettel, melyek közül hármat sikerült kihasználni.
Horváth Ferenc is többnyire dicsérte játékosait a meccs közben, utána pedig viszonylag elégedetten nyilatkozott a Rangadó.hu-nak, nemcsak a Loki elleni felmérőről, hanem a felkészülés egészéről.
– Hiányérzetem csak amiatt van, hogy vannak sérültjeink, remélem, mielőbb felépülnek. Oliveira, Pátkai, Suljic, Pölöskei fontos játékosok, akikre szükségünk lesz. Sok időnk nem volt a télen, így olyan nagyon nem tudtunk változtatni a játékon. Gyurcsó Ádám helyett egy hasonló kaliberű játékos érkezett Haraszti Zsolt személyében, illetve jött egy új erőcsatár, Tischler Patrik. Ennyi változás még nem teszi lehetővé új stílus kialakítását, de azt hiszem, amit eddig játszottunk, azt egyre jobban játsszuk – mondta a Vidi trénere.

Az őszi szezon második felében szép sorozatot épített fel a bajnoki címvédő, ám a Ferencváros utolérésére már aligha van esélye. Horváth szerint így is ki kell szolgálni – és kiengesztelni a gyenge rajt után – a szurkolókat, amihez fontos, hogy a játékosok a hozzáállásukkal kedvet csináljanak a Felcsúton játszandó hazai mérkőzésekhez a drukkereknek. Motiváció és konkrét cél pedig így is van, nem titkolják: a kupagyőzelem.
– Nagy eredmények tartom, hogy mentálisan sokat fejlődtek a játékosok, ennek eredményeképp tudunk agresszívabban, feljebb tolt védekezéssel is játszani, remélem, meglesz az eredménye. A Debrecen ellen voltak jelei ennek a játéknak, így kell hozzáállnunk a bajnoki meccsekhez is majd. Azzal lennék elégedett, ha mindent megnyernénk, de tudom, hogy a realitás más. Mindenesetre a Magyar Kupát, ha már elindultunk, meg is kell nyernünk – jelentette ki Horváth Ferenc.
A Vidi jó teljesítménye a válogatottnál is figyelembe vehető futballisták miatt a magyar foci érdeke is, hiszen az Európa-bajnokságon szükség lesz az önbizalommal játszó labdarúgókra. Horváth tisztában van vele, hogy számítanak rájuk a nemzeti csapatnál:
– Nagyon jó a játékosok hozzáállása, látszik, hogy az Európa-bajnokság is motiválja őket. Ígérhetem a szövetségi kapitánynak, hogy akire számít, azt innen biztosan nagyon jó formában viheti ki magával Franciaországba – fogalmazott az edző. Aki egy kupagyőzelem + dobogós bajnoki hely kombináció esetén a hírek szerint akár a szezon végéig szóló szerződése meghosszabbítására is számíthat Fehérváron.
– Megteszünk mindent a dobogóért – megígérni előre dőreség lenne, de azt ígérhetem a szurkolóinknak, hogy mindent megteszünk érte. A Videoton nem csak játszani, harcolni is fog tavasszal, ebben biztosak lehetnek – mondta végül Horváth Ferenc.

Olvasói sztorik