Nemzetközi foci

Videoton–DVSC: az első meccs a Vidié

3-1-re nyerte a két csapat dupla edzőmeccsének első felvonását a hazai együttes.
Felkészülési mérkőzés
Videoton FC – Debreceni VSC-TEVA 3-1 (0-0)
Székesfehérvár
Videoton: Danilovics – Nego, Juhász, Lang, Stopira – Heffler, Simon Á. – Haraszti, Kovács I., Géresi – Feczesin. Edző: Horváth Ferenc
DVSC: Verpecz – Nagy Z., Máté P., Szatmári, Kinyik – Bereczki, Varga J., Tisza T., Ferenczi – Coulibaly, Sidibe. Szünetben állt be: Holman, Szakály P., Korhut. Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Kovács I. (47.), Lang (55.), Feczesin (89.), illetve Tisza T. (65.)

„Páros” edzőmeccset játszott szombaton a Videoton a Debreceni VSC-vel. A két együttes Székesfehérváron csapott össze: az első találkozót 12 órától rendezték.

Kovács lövésével indult a találkozó, nem sokkal tévedett a Vidi támadója, majd Géresi kísérletét blokkolták. Heffler sem talált kaput, majd a félidő közepén Feczesin fejelte a labdát Verpecz kezeibe. Haraszti sem jutott túl a debreceni kapuson bravúros szólója végén, majd a másik kapu előtt Coulibaly sem célzott elég pontosan fejjel – derült ki a vidi.hu tudósításából.

A második félidőt aztán rögtön góllal nyitotta a Videoton: Haraszti adott be laposan jobbról, egy védő elvétette a labdát, az érkező Kovács pedig jobb külsővel a jobb alsóba lőtt hat méterről (1-0). Az 55. percben már kettő volt közte, miután Haraszti szögletét Feczesin csúsztatta meg, a hosszún érkező Lang pedig közelről a hálóba lőtt (2-0).

Feczesin ziccerénél egy védő mentett, így nem nőtt a különbség, sőt: a 65. percben Ferenczi beadásába Danilovics beleütött, Tisza pedig hét méterről a hálóba lőtt (2-1). A 71. percben Coulibaly egyenlített is, ám a gólt les miatt nem adták meg. A folytatásban is adódott helyzet a DVSC előtt: Varga fejesénél Danilovics védett, majd kicsivel később Lang segítette ki kapusát, aztán amikor már a védelem és a hálóőr is tehetetlen volt, akkor a kapufa mentett Varga lövésénél. Nem tudott egyenlíteni a DVSC, mely az utolsó percben a mindent eldöntő gólt is megkapta: Kovács remek kiugratása után Feczesin lőtt Verpecz mellett a kapuba (3-1).

Olvasói sztorik