Nemzetközi foci

A szlovén bajnokkal ikszelt a Videoton

Kettő-kettő lett a Maribor elleni találkozó.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
NK Maribor (szlovén) – Videoton FC 2-2 (1-0)
Maribor, játékvezető: Borosak
Videoton: Kovácsik – Nego (Szolnoki, 62.), Juhász (Lang, 48.), Vinícius, Stopira (Fejes, 62.) – Pátkai (Heffler, 21.), Simon Á. (Pölöskei, 62.) – Géresi, Kovács I. (Soumah, 77.), Szuljics (Haraszti, 36.) – Feczesin (Tischler, 62.). Edző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Mendy (27.), Tavares (65.), illetve Feczesin (47.), Kovács I. (tizenegyesből 53.)
Kiállítva: Sme (42.)

A szlovén Maribor vendégeként lépett pályára edzőmeccsen az Ausztriában edzőtáborozó Videoton. Oliveira és Trebotics mellett, akik az edzőtáborban rehabilitálnak, combizom-húzódás miatt Rudolf Gergely is kihagyta a szerdai mérkőzést

Aktívabb volt az első percekben a Videoton: beadásokkal és távoli lövésekkel is veszélyeztetett – azonban vagy a hazaiak kapusa védett, vagy nem talált kaput a kísérlet. Feczesin és Géresi előtt is adódott lehetőség, de mégis a Mariboré lett az első gól: a 27. percben Mendy elé került egy lepattanó labda, amit öt méterről a hálóba lőtt (1-0).

A játékrész végén Feczesint gólhelyzetben buktatta védője: kiállítás, így emberelőnyben mehetett szünetre a magyar együttes – derült ki a Videoton-honlap tudósításából.

A második félidő legelején egyenlített a Videoton: Heffler adott középre balról, Feczesin pedig 10 méterről a jobb alsóba fejelt (1-1). Az 53. percben már az előny is megvolt: Kovács István egy tizenegyest váltott gólra (1-2). A 65. percben egyenlített a házigazda: Tavares 15 méterről lőtt a felsőbe (2-2). A végén is adódtak lehetőségek, főleg távoli lövésekből, de az eredmény nem változott.

Olvasói sztorik