NB I

Ezzel büntetné az ittasan karambolozó Fradi-játékosokat Bognár György

Ha a Sport Tv szakértőjén múlna, a Ferencváros ittasan karambolozó futballistáinak nem kellene meccset kihagyniuk...

Kapcsolódó cikkek

Ahogy arról a Rangadó.hu is beszámolt, a Ferencváros két játékosa, Varga Roland és Busai Attila nemcsak ittasan ültek volán mögé, de Audi TT típusú gépjárművükkel balesetet is szenvedtek – a hírek szerint betonfalnak ütköztek. A Sport Tv állandó szakértőjét, az 50-szeres magyar válogatott Bognár Györgyöt kérdeztük az esetről.

– Természetesen minden futballistánál vannak olyan periódusok, amikor ki szabad engedniük kissé a fáradt gőzt. Ők is emberek, szükségük van arra, hogy legyen magánéletük, ez teljesen normális. Bajnoki meccsek előtt nem szerencsés, íratlan szabályként is elvárható, hogy olyankor csak a mérkőzésre koncentráljanak, de most épp a téli uborkaszezonban járunk – kezdte Bognár.

– Nyilván helytelen, hogy ittasan volán mögé ültek, ez nem szerencsés helyzet, hiszen nemcsak a sajátjukét, mások épségét is veszélyeztették. Sajnos ilyen balesetek azonban előfordulnak. Vállalniuk kell a következményeket. Szépen lemegy majd az ügy, és kiderül, mi a vége; ezzel az égvilágon semmi gond nincs – vette védelmébe a Ferencváros két játékosát a korábbi válogatott középpályás.

Ilyenkor felvetődik a kérdés: milyen szankciókkal kellene sújtani a vétkeseket? Erről is érdeklődtünk:

– Ami a csapaton belüli büntetést illeti, a legegyszerűbb és talán legérzékenyebb a pénzbüntetés. Természetesen nem két forintról lenne szó, olyan mértékűnek kell lennie, hogy Vargáék átérezzék a tettük súlyát. Szó nélkül nem lehet elmenni egy ilyen tett mellett. Feltételezem, a Ferencvárosnál sem tesznek így, de még egyszer hangsúlyozom, ilyen előfordulhat, akár futballista, akár átlagember az illető. Azt viszont nem gondolom, hogy meccseltiltással is sújtani kellene őket, azzal a Fradi saját magát is büntetné. Ahhoz a mérkőzéseknek semmi köze, hogy Varga éppenséggel nem tud autót vezetni.

Olyanról is hallottunk már, hogy egy-egy ilyen kihágás a sportoló jelentősebb karrierről szőtt álmainak is véget vetett – Bognár szerint azonban ez kizárt.

– Külföldön is előfordulnak hasonló esetek, akár a legnagyobb sztárokkal is. Hányszor hallottunk már arról, hogy a nevesebb játékosok ittas vezetésért büntetést kaptak?! Természetesen nem meccseltiltást, hanem pénzbüntetést…

Olvasói sztorik