NB I

Erre költi a Loki a Baloghért kapott 700 milliót

Közel 700 millió forint érkezett a DVSC számlájára, amit a Palermo fizetett Balogh Norbert játékjogáért. A debreceni klubigazgató beszélt a pénz sorsáról.

Kapcsolódó cikkek

Mint ismert, az olasz élvonalbeli labdarúgó bajnokságban szereplő Palermóhoz igazolt a DVSC fiatal tehetsége, Balogh Norbert. A támadó játékjogáért 2,2 millió eurót, azaz mai középárfolyamon 693 millió forintot fizettek a szicíliaiak a Lokinak. Az olaszok az összeget az aláírás napján teljes egészében át is utalták a DVSC számlájára. A Dehir.huarra volt kíváncsi, mire költi a tekintélyes összeget a debreceni klub.

– A döntés a pénz felhasználásáról az igazgatóság hatásköre, de valószínűsíthetem, hogy első helyen fog szerepelni a csapat megerősítése – közölte Róka Géza klubigazgató, aki hozzátette, több játékossal tárgyalnak, de konkrétumokról nem kívánnak beszélni, amíg nem zárják le az egyes tranzakciókat.

– Most nagyjából az átigazolási időszaknak a közepén járunk, tehát idő még van bőven. Még egyszer mondom, szeretnénk a csapatot megerősíteni. Olyan játékost találni azonban, aki a DVSC-nek erősítést, lehetőleg azonnali erősítést jelent, nem könnyű. Keressük a játékosokat, s reméljük, hogy meglesz az erősítés – hallhattuk Róka Gézát.

A klubigazgató elmondta azt is, amiatt, hogy a magyar labdarúgó válogatott kijutott az Európa-bajnokságra, megnövekedett az érdeklődés a nemzetközi piacon a magyar játékosok iránt.

A felvetésre, hogy mi a fontosabb, a jó játékosokat itthon tartani, vagy jó pénzért eladni, Róka Géza azt felelte: – Erre nem lehet általánosított választ adni, ezt mindig az adott eset dönti el; hol az egyik, hol a másik érdek az erősebb. Lehet olyan átigazolási ajánlat, amire egy magyar klub nem mondhat nemet, nem tud nemet mondani, de lehet olyan szituáció is, amikor jobban megéri a játékost otthon tartani, esetleg játszatni még néhány évig, és később megpróbálni értékesíteni.

Olvasói sztorik