Légiósok

Balogh Norbert nem foglalkozik a pénzzel

Szolid, visszahúzódó típus vagyok – mondja a Palermo fiatal légiósa.

Kapcsolódó cikkek

– Minden edzés egy mérkőzés, ahol két csel még belefér, de a harmadiknál „odaver” a csapattárs. Az olasz bajnokságban nem, lehet csak úgy ficánkolni – mondta aMagyar Nemzetnek Balogh Norbert.

A Debrecenből Palermóba szerződő csatárnak a világbajnok, Bajnokok Ligája-győztes Alberto Gilardino fordít angolra, és horvát sofőr viszi edzésre. Honfitársunk ígéri, az első góljáig nehéz lesz, de utána már csak rajta múlik, hogy a nyáron egy pályán lesz-e Cristiano Ronaldóval.

Az édesanyja aggódik

– Mit is mondjak? Nagyon fura… Még nem hittem el, hogy hol vagyok – mondta a napilap megkeresésére a 19 éves csatár.

– Anya elsősorban az egészségemről kérdez, hogy ettem-e rendesen… A barátaim a fociról faggatnak: gyorsabb-e a játék errefelé, hogy rendesek-e velem a csapattársaim, befogadtak-e. Rengeteg tengeri ételt, polipot, kagylót ehetünk, de sajnos én nem szeretem, amikor valami mozog, és meg kell enni… A tésztát viszont szeretem, és van még csirkemell is. Lassan kezdem átvenni a helyiek szokását, látszik, hogy sokat segít a versenysúly megtartásában – mesélte.

A szárazkolbász ki van zárva

– Elképesztően profi a hozzáállás. A játékosok megfelelően pihennek, odafigyelnek az étkezésre, olyanokat esznek, ami a magas szintű élsporthoz szükséges. Nálunk elképzelhető, hogy valaki megeszik egy szárazkolbászt friss kenyérrel a meccs előtti napon, mert finom és laktató. Palermóban ez ki van zárva.

Balogh úgy tapasztalta, új olasz csapata edzései nem teljesen eltérően a Magyarországon megszokott gyakorlásoktól. – Még csak azt sem mondanám, hogy valami extra lenne. De úgy odateszik magukat a labdarúgók, mintha meccsen lennének. A legjobb játékosnak is odavernek, mert nyerni akarnak. Remélem, gyorsan alkalmazkodom, és átveszem ezt a keményebb stílust. De tudom, ehhez még idő kell.

Gilardino hatalmas klasszis

Balogh arról is mesélt, hogy legismertebb csapattársa tényleg nagyon rendes vele, minden feladatot lassan, alaposan elmagyaráz neki angolul, hogy megértse. – A horvát csapattársam, Mato Jajalo az edzések előtt eljön értem a szállodába, igyekszik mindent megmutatni a városban. Ő is nagyon rendes, bármikor kereshetem. Szerencsére nagyon figyelnek rám a klubnál, szereztek nekem egy Palermóban élő magyar tolmácsot, aki az edzéseken elmondja, ha az edző valami fontosat akar megosztani a csapattal.

A DVSC a szerződések aláírásakor nyilvánosságra hozta, hogy 2.2 millió euróért adta el a fiatal játékost, aki négy és fél év alatt 2.8 milliót fog keresni Olaszországban.

– Lehet, hogy nem hiszik el nekem, de a pénzzel egyáltalán nem foglalkozom. Soha nem gondolok arra, hogy márkás cuccokat vegyek. Én szolid, visszahúzódó típus vagyok, aki segíti a családját. Tudom, hogy a családom mennyit nélkülözött, szenvedett, így azt is tudom, hogy értékelnem kell a jelenlegi helyzetemet.

Nem akar Cavanihoz hasonlítani

Maurizio Zamparini klubelnök a Palermo korábbi játékosához, az immár világklasszis Edison Cavanihoz hasonlította az ifjú magyart, akinek ez hatalmas motivációt és boldogságot jelent, de…

– Én senkihez sem akarok hasonlítani. Ha minden edzésen odateszem magam, és ugyanolyan motivált leszek, mint Debrecenben, akkor sem mondom, hogy én leszek az új Cavani. Akkor is Balogh Norbert leszek.

A leigazolása utáni első bajnoki meccsen, a Genoa ellen máris bemutatkozhatott a Serie A-ban, de sajnos 4-0-ra kikaptak vasárnap délután. – Nyilván null-négy után senkinek nem lehet gratulálni, nekem is csak azért veregették meg a vállamat, amiért bemutatkoztam.

Végül természetesen a válogatott is szóba került, hiszen Balogh is szeretne ott lenni a nyári, franciaországi Európa-bajnokságon… És mindez nem is lehetetlen, hiszen már beszélt Bernd Storck szövetségi kapitánnyal. – Az összetartáson megkérdeztem tőle, van-e arra esélyem, hogy nyáron egy pályán lehessek Cristiano Ronaldóval. Azt felelte, ha ebben a félévben felhívom magamra a figyelmet, akkor nincs kizárva. Rajtam múlik… – mondta végül Balogh Norbert a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik