NB I

Hamsík volt Novothny legjobb olaszországi barátja

A szlovák sztár segített a legtöbbet a magyar támadónak.

Kapcsolódó cikkek

Novothny Soma a nyáron került Nápolyból Diósgyőrbe, egyelőre kölcsönjátékosként. Az U21-es válogatott tagja az NB I-ben négy gólt szerzett az ősszel – ő volt a DigiSport Reggeli Start című műsorának vendége az interneten keresztül.

– A nápolyi kalanddal kapcsolatban nem volt konkrét elképzelésem, hogy kiszoríthatok-e valakit a kezdőből vagy egyáltalán mikorra kerülhetek a közelébe. Ma sem változtatnám meg ugyanakkor a döntésem, ugyanúgy oda igazolnék – kezdte a támadó.

– A mai napig jó kapcsolatot ápolok Marek Hamsíkkal. Vele az első edzőtábor óta jóban vagyunk, ő volt az első, aki segített, amikor látta, hogy még a nyelvvel is nehezen boldogulok. Később egymás mellett laktunk Nápoly mellett egy kisvárosban és talán mondhatom, hogy jó barátságot ápolunk – beszélt kinti ismerőséről Novothny.

A nyáron több klub is szerette volna megszerezni a fiatal, veszprémi nevelésű csatár játékjogát, végül Diósgyőrben kötött ki.

– Voltak megkereséseim, de a Napoli mindenképpen hosszabbítani szeretett volna két évet és addig húzódtak a tárgyalások, amíg a legtöbb bajnokság már elkezdődött, ezért úgy gondoltam, az lesz a legjobb, ha hazajövök.

– Szerintem jó döntés volt a Diósgyőr, tizennégy meccsen kezdtem az ősszel. Az eredményekkel ugyan kissé adósak maradtunk, de a tavasszal ezen igyekszünk javítani – értékelt Novothny.

Mint ismert, a DVTK új edzővel, Egervári Sándorral kezdte meg a tavaszi felkészülést.

– Jók az első benyomásaim Egervári Sándorral kapcsolatban. Az első héten rávezető gyakorlatokat csináltunk, ezen a héten már kemény munkát végzünk – ezt már az évkezdetről mondta az ék, majd hozzátette: a cél az első hat hely egyike.

A teljes beszélgetés:

Olvasói sztorik