NB I

Átok ül a Diósgyőrön a Loki ellen

Nem játszott rosszul a DVTK, mégis pont nélkül maradt a keleti derbin...
OTP Bank Liga, 16. forduló
DVSC-TEVA–DVTK 1-0 (1-0)
Debrecen, 2000 néző. Játékvezető: Iványi
Debrecen: Radosevic – Nagy Z. (Lázár, 46.), Mészáros, Brkovics, Korhut – Jovanovic, Kulcsár T. (Bódi, 52.), Szakály P., Tisza (Coulibaly, 65.) – Balogh N., Sidibe. Edző: Kondás Elemér
Diósgyőr: Rados – Eperjesi, Lipták, Tamás N., Nemes – Kitl (Bognár, 58.), Egerszegi, Grumics, Koman, Barczi (Nikházi, 78.) – Novothny (Griffiths, 72.). Edző: Bekő Balázs
Gólszerző: Sidibe (23.)

Hiánypótló szolgáltatással kedveskedett a hazai klub a híveinek: másfél évvel a Nagyerdei Stadion átadása után végre kinyitott a szurkolói shop. Hogy erre miért kellett ennyi időt várni, nem tudni, mindenesetre óriási tömeg nem rohamozta meg a boltot, ugyanis elképesztően kevesen látogattak ki az arénába.

A nyitás délutánján a legenda, Dombi Tibor, Kerekes Zsombi (akiből csak egy van), Bernáth Csaba, Varga József, Zsidai László dedikált a helyszínen – az utóbbiak jelenléte azt jelentette, hogy sérülés miatt nem lehetnek a pályán, akárcsak Balogh János, Nenad Novakovics és Máté Péter. A vendégeknél Halmai Ramon, Bősz Levente és Kovács Gábor sérülés, Antal Botond betegség miatt hiányzott, míg Drazen Okuka öt sárga lapot követő eltiltás miatt nem léphetett pályára.

Kissé meglepő módon erőteljesebben kezdett a DVTK, s bizony, ha Radosevic nem áll a helyzet magaslatán, akkor vezetést is szerzett volna. A Loki kapusa előbb Koman szabadrúgását öklözte ki, majd Novothny csúsztatását hárította. Negyed óra is eltelt, mire ébredezni kezdett a találkozónak a tabella ötödik helyéről nekifutó Debrecen, s dicséretére váljon, hogy nem sokkal később meg is szerezte a vezetést. A 23. minutumban Sidibe lépett ki a szélen, visszahúzta a labdát a bal lábára, majd kilőtte a hosszú alsó sarkot.

A diósgyőri balszerencse-sorozat ezzel nem ért véget, hiszen a gyors válasz azért maradt el, mert Grumics lökete a kapufán landolt. Nem játszott rosszul a DVTK, de semmire sem ment vele…
Kondás edző minden bizonnyal érezte, hogy egy újabb találat eldöntheti a meccset, s a 65. percben pályára küldte a visszatérő Coulibalyt, a csapat korábbi kétszeres gólkirályát (a Kulcsár, Bódi csere kényszerű volt, a középpályás súlyosnak tűnő kézsérülést szenvedett). A francia támadó nem is vesztegette az idejét, a 76. percben életveszélyes, lapos lövéssel kísérletezett, Rados óriási bravúrral védett.

Úgy tetszett, mintha a DVTK futballistái sem hittek volna az egyenlítésben, vagy valóban ül valamiféle átok a borsodi csapaton, amely hosszú-hosszú évek óta szenved, ha a Debrecen az ellenfél. Zsinórban 11. meccse képtelen győzni a Diósgyőr – Griffiths az utolsó pillanatokban egyenlíthetett volna, de ez is kimaradt -, amely 1998 óta huszonhétszer próbálkozott a bajnokságban keleti riválisa legyőzésével – s csupán kétszer járt sikerrel (2008-ban és 2009-ben).
Hiába, ez van, ha egy mumus az ellenfél…

– Tetszett a meccs, amely magyar szinten kifejezetten élvezetes volt, hiszen mindkét együttes játszani akart. Meglepően jól teljesített a Diósgyőr, főleg az elmúlt időszakban nyújtott produkciójához képest. Sidibe szép gólja döntött, ilyen a foci, az a csapat győz, amelyik értékesíti a helyzetét. A ziccerek számát illetően tökéletesen partiban volt a vendégcsapat, sőt – mondta a Rangadó.hu szakértője, Gyarmati András, a DVSC utánpótlásedzője.
Olvasói sztorik