NB I

Király Krisztián tovább sújtja a Diósgyőrt

Összeesküvés elmélet születőben: ugyanaz az asszisztens másodszor tévedett a DVTK kárára.

Kapcsolódó cikkek

Érdekes cikk jelent meg egy diósgyőri szurkolói honlapon a DVTK szombati veresége kapcsán. Mint ismert, a Diósgyőr 1-0-ra kikapott a DVSC vendégeként, a debreceniek gólját gyanús lesszituáció előzte meg. A 1910.hu-n megjelent írást változtatás nélkül közöljük.

Szombaton újra vereséget szenvedett a csapat. A szurkolók véleménye megoszlik, hogy lesgóllal, vagy nem lesgóllal. Mondhatnánk, hogy utólag talán mindegy is, de ennél azért bonyolultabb a helyzet. Az összeesküvés elméletek kedvelői imádni fogják.

Biztosan sokan emlékeztek a 10. fordulóban, a Honvéd ellen idegenben lejátszott mérkőzésünkre, ahol les címén (tévesen) elvettek tőlünk egy szabályos gólt, majd a hazaiak vezető találatakor (mely lesről született) a játékvezető segítője furcsa mód elfelejtette felemelni a zászlaját. Kikaptunk. Ennyi.

Az oldalvonali játékvezetőkről ritkán esik szó, általában csak a mérkőzés játékvezetőjével szoktunk foglalkozni. Meggyőződésem, hogy sokáig kellene keresni olyan szurkolót, aki fel tudja sorolni az eddigi összes mérkőzésünk partjelzőjét, talán a játékvezetőket sem. Én sem emlékeztem már, ezért valami furcsa sugallatnak eleget téve rákerestem, hogy ki volt a Honvéd elleni mérkőzést vezető Szabó Zsoltkettes számúsegítője. Király Krisztiánnak hívják. Hibázott? Igen. Mindenki hibázik, közelítsük meg innen, fogadjuk el. Rég volt, talán igaz sem volt. Azóta egyszer sem találkozhattunk vele.

De! És innentől érdekes. Ha megnézzük a Debrecen elleni mérkőzés jegyzőkönyvét, azt láthatjuk, hogy a sporttárs, aki elfelejtette beinteni a hazaiak lesgólja előtti szituációt nem volt más, mint a már jól ismert és fentebb említett Király Krisztián.Nem mondom, hogy szándékos volt, hiszen tudjuk, csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Sőt, továbbmegyek, sokak szerint „egyvonal” volt. Íme a labda elrúgása utáni pillanat:

Döntsétek el önök, hogy les volt vagy sem. Mondhatjuk, hogy nem számítottak az ítéletek, gólokat kellett volna rúgni és megnyerni a mérkőzéseket szembeszélben is, de tudjuk, hogy egészen másként alakult volna mind a két találkozó, ha a Bozsik Stadionban mi szerzünk vezetést, illetve ha szombaton a Lokinak jönnie kellett volna, nem nyugodhattak volna meg és nekünk több területünk lett volna. Sok a feltételes mód, hagyjuk is. Nézzük Bekő Balázs mérkőzés utáni nyilatkozatait.

Bekő Balázs (a Honvéd elleni mérkőzés után): – Ha egészében nézzük a mérkőzést, négy szabályos gól született, mégis kikaptunk 2-1-re. Teljesen másként alakult volna a mérkőzés, ha megadják Novothny Soma gólját

Bekő Balázs (A Debrecen elleni mérkőzés után): Nem az első eset, hogy egy játékvezetői hibát követően szerez vezetést az ellenfél, ami a végeredményt is befolyásolja. A leshelyzetet követően lőtt gól után teljesen más lett a játék képe, hiszen nekünk menni kellett az eredmény után.

Én nem szeretnék összeesküvés elméleteket gyártani, ezt meghagynám az olvasóknak. Ilyenkor jutnak eszembe Tomiszláv Szivics szavai: „Mondják meg, hányadiknak kell lennünk…” Ezt Bekő Balázs nem nyilatkozhatja, ő is tudja, sőt egyik edző sem szidhatja a játékvezetőket, mert akkor eltiltják, mint ahogy eltiltották Szivics mestert is. Ilyen világot élünk.

Remélem, hogy Király Krisztián sporttársat nem viselte meg nagyon az újabb tévedése, amit újra a mi kárunkra követett el. Kívánok neki nyugodt napokat. Sok szeretettel várjuk Diósgyőrben! Remélem, hogy mielőbb találkozunk vele. A Diósgyőr szurkolói nem felejtenek!

Olvasói sztorik