NB I

Klubot vált egy komplett válogatott?

Régen látott mozgás a magyar futballisták között: csapatra való játékosunk mozdulhat a télen.

Kapcsolódó cikkek

Régen nem volt olyan mozgolódás magyar játékosokkal kapcsolatban a futballpiacon, mint ezekben a hetekben. Egész jó csapatot össze lehetne rakni azokból a labdarúgókból, akikkel kapcsolatban felmerült, hogy a téli szünetben klubot, netán országot váltanak. Van köztük, aki egyértelműen felfelé ível a karrierje, de olyan is, aki kényszerből, vagy több játéklehetőségért mehet(ne) máshova. Az alábbi összeállításban sosem lépett pályára a magyar válogatott, de akár léphetne is – kérdés, melyik csapatok játékosaiként szerepelnének benne tavasszal ezek a futballisták.

Bogdán Ádám

Nála sajnos nem pozitív értelemben beszélhetünk egy esetleges váltás szükségességéről. A Liverpool tartalékkapusaként eljutott eddigi karrierje csúcsára, ám a legutóbbi két kupameccsen potyagólokat kapott és úgy tűnik, máris kegyvesztett lett, hisz egy 22 éves walesi kapust rendelt vissza kölcsönből a Pool. Bogdánnak talán lenne visszaút a másodosztályba – mindig is Angliában akart maradni –, de már felmerült, hogy valamivel alacsonyabb szintet jelentő európai sorozatban is felépíthetné magát. Kérdés, a Liverpoolnak mik a tervei vele, esetleg kölcsönadják-e a szigetországon belül.

Vanczák Vilmos

Kevés, azaz szinte semennyi lehetőséget nem kap a Sionban, ezért váltana – de azt nyilatkozta, magyar klub nem tudná megfizetni. Meglátjuk. Egy hazai csapatnak erősítést jelentene a leigazolása, és mostanában láttunk már példát rá, hogy pénz is lett a kluboknál, amikor kellett. Vanczák nem olyan rég alapember volt a válogatottban, az Eb előtt fontos lenne számára, hogy rendszeresen játsszon. Idehaza a Diósgyőrt (ahol az egykori szövetségi kapitány, Egervári Sándor alighanem számítana rá) és az Újpestet emlegették vele kapcsolatban.

Lang Ádám

Az ő külföldre igazolása egyértelműen előrelépés lenne, a sikeres pótselejtezők után olasz, német lehetőségek merültek fel, konkrétumok nélkül. Jó korban van, még fejlődőképes, és a Videotonban nem játszott eleget az ősz vége felé Juhász Roland és Vinicius mögött. Kérdés, lesz-e olyan ajánlat érte, amin elgondolkodna a fehérvári klub. Egyelőre inkább úgy tűnik, marad.

Guzmics Richárd

A válogatottban nagyon magas szinten futballozott a norvégok elleni meccseken, az Eb-re kijutásnak ő lehetne az egyik első és legnagyobb nyertese, mert azonnal felkeltette például a Lazio érdeklődését. Ugyanakkor lengyel klubja csak nagyon komoly pénzért engedné el, hiszen ott is alapember. Állítólag volt kínai ajánlata is, de talán az Európa-bajnokságon fellépő magyar futballisták közül neki érdemes leginkább kivárnia nyárig – egy jó Eb-vel és a már kiérdemelt figyelemmel könnyen feljebb léphet, igaz, már nem a legfiatalabb.

Stieber Zoltán

Az ő helyzete sajnos gyökeresen más, muszáj lenne váltania, mert Hamburgban nem számolnak vele. Érdeklődők vannak, Németországon belül több klub is kereste, a Bundesliga II-be is érdemes lenne visszamennie, ha játszani akar. Erre azért van esély, mert a Hamburgnak sem érdeke, hogy egy keveset játszó futballistát fizessen. A másodosztályban már bizonyított korábban, az Eb előt újra formába lendülhetne – ha lesz hol.

Elek Ákos

Az ő klubváltása már eldöntetett, hiába volt a vastag kínai szerződés, inkább hazatért és tavasszal a Diósgyőrben igyekszik formában tartani magát. Nem tudjuk milyen lehetőségei voltak, a nyugati ligákba a jelek szerint egyelőre nem tudja eladni magát, remélhetőleg a magyar bajnokságban formában tudja tartani magát. Aztán majd még megpróbálhatja a külföldet – ha jól sikerül a diósgyőri kaland.

Kleinheisler László

Esetében már az komoly elmozdulás (szó szerint), hogy felmerültek csapatnevek vele kapcsolatban. Bernd Storck legnagyobb felfedezettje egy végig tétlenkedett szezon után újra játszhat első osztályú szinten is, a kérdés csak az, hol. A Videotonban aligha, amennyiben a brémai próbajáték sikeres lesz, nagyon nagy lehetőséget kap újraépíteni karrierjét. De ha nem is lesz Bundesliga-játékos, pályán töltheti a tavaszt, a Ferencváros igen komolyan érdeklődik iránta. Ha a magyar NB I nem is ugyanaz, mint a német, az NB III-nál (illetve annak kispadjánál) mindenképpen jobb.

Gyurcsó Ádám

Ő is lépett, Lengyelországban folytatja. Ahogy elmondta, biztos benne, hogy magasabb szintre, erősebb ligába került Magyarországról és mivel határozott célja, hogy visszakerüljön a válogatottba, ezt a lépést meg kellett tennie. Első gólját már megszerezte a Pogon Szczecinben, kívánjuk, hogy a folytatás is sikeres legyen a számára, akár a nemzeti csapattal az Eb-n. Klubja a nemzetközi kupáért harcol, a környezetváltás impulzusaival együtt lehet, hogy jó tavasz elé néz a volt Vidi-szélső.

Lovrencsics Gergő

Több lengyel klub is kereste, a legfrissebb hírek arról szóltak, állítólag Gyurcsó csapattársa lehet. A Lech Poznan (egyelőre) nem jelezte, hogy hosszabbítana vele, neki viszont a játéklehetőség fontos. Volt már olyan idénye, ami után aligha lett volna kérdés a poznaniaknál a hosszabbítás, ám a sérülések után most a játéklehetőség a legfontosabb a számára, ha ehhez váltani kell, akkor úgy.

Szalai Ádám

Igen mély gödörbe került az elmúlt szezonokban a válogatott nemrég még vitathatatlanul első számú csatára, gyakorlatilag a Schalkéhoz szerződése óta lefelé tartó spirálban van – de ne feledjük, még mindig a Bundesligában. A Hoffenheimben gyakran a keretbe sem fért be, miközben a magyar válogatottban változatlanul számítottak rá – és élete első Eb-szereplése előtt nyilván szeretné, ha ez így is maradna. A Hannover a megoldást jelentheti, Szalai Ádámon a sor, hogy éljen az újabb lehetőséggel a nehéz helyzetben lévő csapatban. Nagyon kellene újra az önbizalom, neki és a válogatottnak is.

Balogh Norbert

Igaz, a nagyválogatottban még nem mutatkozott be a Debrecen 19 éves excsatára, ám az elmúlt napokban vele történtek miatt nem lehet kihagyni: az olasz Palermo 2,2 millió eurót fizetett érte. Palermóban soha nem egyszerű a képlet a mercato alatt, de van rá esély, hogy Simon Ádám rövidre sikerült ottani karrierje után egy másik magyar karriert épít rózsaszín mezben, ráadásul már a Serie A-ban.

Olvasói sztorik