NB I

Gyurcsó Ádám: előreléptem, egy erősebb bajnokságba

Első lengyelországi interjújában a lengyel nyelvről és a magyar válogatottról egyaránt beszélt a magyar szélső.

Kapcsolódó cikkek

A Pogon Szcecinhez szerződött Gyurcsó Ádám a klub honlapjának adott interjúban első benyomásairól és céljairól beszélt, de szóba került a magyar válogatott és a nyári Európa-bajnokság is.
„Nem számítottam ekkora érdeklődésre a média részéről” – árulta el a Videotonból érkező játékos, a lengyel fogadtatásról. Hozzátette, az időjárás ugyanakkor nem lepte meg, ugyanolyan havas, mint most éppen Magyarországon. A város maga nagyon szép, örül, hogy ide került.
Természetesen a futballszakmai részletek fontosabbak, mint a külső körülmények, ilyen kérdésekre is válaszolnia kellett bemutatkozásakor a magyar játékosnak. Gyurcsó elmondta, sokat hallott korábban a lengyel bajnokságról az itt játszó magyaroktól.
„Különösen Nikolics Nemanjával beszéltem gyakran, aki nagyon jó barátom, ő is elmondta, előrelépés volt a karrierjében a Lengyelországba igazolás, én is így vagyok vele. Az új klubomnak komoly céljai vannak, például az európai kupaszereplés, hiszem, hogy segíthetek ebben és a csapattal együtt elérjük a céljainkat. Magyarországon már sok mindent elértem, címeket nyertem, itt az ideje az újabb kihívásnak” – fogalmazott Gyurcsó Ádám. A fehérvári klubról elmondta, sokat köszönhet neki, hiszen ott lett igazából magyar szinten csúcskategóriás játékos és innen került be a válogatottba is.

Utóbbival kapcsolatban természetesen szóba került a nyári Európa-bajnokság is, Gyurcsó kijelentette, határozott célja, hogy visszakerüljön a nemzeti csapatba és ott lehessen az Eb-n, mint mondta épp ez volt az egyik oka annak, hogy külföldre igazolt.
„Itt játszó társaimtól sokat hallottam, hogy a lengyel liga erősebb, mint a magyar bajnokság, több a szurkoló a lelátókon, Sczecinben is tervezik egy új stadion felépítését. A Pogon Sczecinről is beszéltek, egyöntetű volt a vélemény, hogy egy nagyon jó csapat, csupa pozitívumot hallottam róla” – mondta Gyurcsó. Menedzsere, Filipovics Vladan újságírói kérdésre elmondta, a magyar szélső iránt más lengyel klubok, így a Legia is érdeklődött, leginkább még a nyáron, amikor azonban megkapták a Sczecin ajánlatát, tudták, hogy ez a legkomolyabb lehetőség.
A volt fehérvári játékost végül a lengyel nyelvről is megkérdezték, hiszen köztudott, mennyire nehezen barátkoznak meg vele a légiósok, ugyanakkor Gyurcsó honfitársa, Guzmics Richárd viszonylag hamar képes volt érthetően nyilatkozni lengyelül. Meghallgatja-e a tanácsait? – érdeklődtek a lengyel sajtósok, mire Gyurcsó viccesen azt felelte: „Persze, én is megpróbálkozom megbirkózni a nyelvvel! Guzmics? Neki van egy lengyel barátnője, így azért sokkal könnyebb!”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik