Légiósok

Gyurcsó méltatlan ajánlatot kapott, ezért távozott a Viditől

„Nem éreztem, hogy megbecsülne a klub” – mondta a lengyel Pogon Szczecinhez szerződő játékos.

Lengyelországban folytatja Gyurcsó Ádám – adta hírül a rangado.hu-hoz hasonlóan az F-Group menedzseriroda honlapjais. Ahogy megírtuk, a magyar válogatott futballistát a lengyel élvonalban, az Ekstraklasában jelenleg negyedik helyen álló Pogon Szczecin szerződtette – Gyurcsó Ádám kedd délután három és fél éves megállapodást írt alá, és a 7-es mezt kapta meg. A Videotont elhagyó labdarúgó január 7-én kezdi el a munkát új csapatával, amely előbb Lengyelországban, aztán Törökországban készül fel a tavaszra.

– Amikor elkezdtük az egyeztetéseket a Videoton korábbi vezetőségével, nem zártuk ki a szerződés-hosszabbítás lehetőségét, ám azt az ajánlatot és hozzáállást méltatlannak tartottam, nem éreztem, hogy megbecsülne a klub – árulta el Gyurcsó Ádám.

– Ráadásul nem volt előttem olyan példa, ami azt bizonyítja: érdemes elkötelezni magam, hiszen a Vidinek is érdeke, hogy a piacképes labdarúgóit idővel egy nívósabb bajnokságba, egy erősebb csapatba segítse. A Kovács Zoltán irányította stábbal már maximálisan korrekt volt a viszony, ám addigra eldöntöttem, hogy nem írok alá és megpróbálok külföldre igazolni. Fontos volt, hogy ésszerű döntés hozzak, nem lett volna helyes túl nagyot ugrani és egy olyan helyre kerülni, ahol csak kiegészítő játékosnak igazolnak. A lengyel bajnokság tökéletes liga arra, hogy elkezdjem a légióskodást, fejlődjek, ugyanakkor esélyem van rendszeres játéklehetőséghez jutni, ami ugyebár elengedhetetlen ahhoz, hogy ott legyek az Eb-re készülő válogatott keretben. Az elmúlt időben az is kiderült, hogy magyar futballisták is képesek meghatározó játékosai lenni egy-egy lengyel együttesnek, hiszen Niko, Guzmics Ricsi, vagy éppen a Lech magyarjai húzóemberek. Tökéletes korban vagyok, szerintem jó időben váltok, van mögöttem jó néhány NB I-es tétmeccs és nemzetközi találkozókon és válogatott összecsapásokon is edződhettem, szóval remélem, hogy megértem erre a kihívásra. A Pogon szakvezetése éreztette velem, hogy akar, hogy számít rám, ez pedig önbizalmat ad. No és persze arra is ösztönöz, hogy bebizonyítsam: jól járnak velem! – tette hozzá.

– Amióta kiderült, hogy nem hosszabbítjuk meg Ádám szerződését a Videotonnal, több ország több klubjával is kapcsolatban álltam. Nyugati és keleti bajnokságokból is érdeklődtek iránta, de olyan döntést akartunk hozni, ami hosszútávon szolgálja a karrierjét – mondta Filipovics Vladan menedzser.

– Ádámmal abban maradtunk, hogy igyekszünk szakmai alapon választani, mert bár nyilván fontos az ajánlat tartalma, ő – különösen a válogatott miatt – olyan csapatban, olyan ligában akarta folytatni, amely segíti a fejlődését, és amelyben rendszeresen pályán lehet. Több lengyel Ekstraliga-egyesület is keresett, de a Pogon volt a leghatározottabb, tudatosan építkezik, posztra igazol. Már ebben az idényben a nemzetközi kupaszereplést jelentő helyek egyikét célozza meg, a következő szezonban pedig nem titkoltan bajnoki címre hajt. Ádámot húzóembernek szerződtették, ismerik és elismerik a kvalitásait, fontos szerepet szánnak neki abban a játékrendszerben, amelyben futballoznak. A Lengyelországban légióskodó magyarok, különösen Nikolics elmúlt fél éve megnyitotta a kapukat és hiszem, hogy Gyurcsó Ádámmal is sokat nyer a lengyel labdarúgás – árulta el.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik