NB I

Böde 2015 legjobb góllövője

Torghelle a második, de olyan is van a dobogón, aki csak fél éve van itt.

Kapcsolódó cikkek

Lezárult a 2015-ös futballév is, ideje tehát végigvenni, kik voltak idén az NB I legjobb góllövői. Az első kiléte nem is igazán lehetett kétséges, mögötte pedig található örökifjú és nyári szerzemény is, a Puskás Akadémia támadóduója szintén jó pozíciót foglal el.

A tűz közelébe kilenc góllal lehetett kerülni. Ez három játékosnak sikerült. Radó András a nyáron váltott a Ferencvárosba, ahol idén 3 gólos; Souleymane Youla (Honvéd) és Gyurcsó Ádám (Videoton FC) viszont ugyanott húzták le a két félévet – utóbbi viszont aligha gyarapítja majd tovább 2015-16-os 7 találatát…

10 gólos egy van. Lencse László nem igazán fut jó szezont, hiszen a felcsútiak kieső helyen állnak az NB I-ben, ő pedig 6 tavaszi gólját ősszel 19 forduló alatt is csak 4-gyel fejelte meg.

A dobogót jelentő harmadik helyen hármas holtverseny van. Pekár László már Nyíregyházán is kiválóan futballozott, a szabolcsiak kizárása miatt azonban nyáron muszáj volt csapatot váltania, ha az OTP Bank Ligában akart maradni. Ő is a Puskás Akadémiát választotta, ahol nem klasszikus befejezőcsatár létére 6 gólig jutott már idén – igaz, a 11. forduló óta nem eredményes.

Csapattára, Tischler Patrik inkább 2014-15-ös teljesítményének köszönheti helyét. A tavastz végén kirobbanó formában volt, 13 forduló alatt 8-ig jutott, amiben egy mesterhármas és egy mesternégyes is benne foglaltatott – a kárvallott a Kecskemét és az Újpest volt (de utóbbi meccset elvesztette a Puskás). Tischler ezzel a góllövőlista második helyezettje lett. Idén egyelőre háromnál jár.

Szintén 11 gólja van az Újpest rendszeres megmentőjének, a nyári igazolás Mbaye Diagne-nak. 19 forduló alatt 11 gólt szerzett, az elsőt a 8. körben. Amióta megállíthatatlan, a Lilák a dobogó második fokára repültek és első csapatként verték meg az ősi rivális Ferencvárost a Groupama Arénában. A13. forduló óta mindig sikerült gólt lőnie.

A második helyet az MTK örökifjú támadója, Torghelle Sándor foglalja el. “Air Sanyi” három gólt jegyzett tavasszal – ebből kettőt a 29. fordulóban a Haladás ellen -, de a mostani szezonban a harmadik helyen áll a góllövőlistán 9 találatával. Sok más mellett a listavezető Ferencváros első idei legyőzéséből is góllal vette ki a részét.

A listát természetesen nem is vezetheti más, mint a ferencvárosi Böde Dániel. A válogatott csatár 19 bajnoki gólt lőtt a 2015-ös esztendőben, ami 7-tel több az őt követőnél. Apró szépséghiba, hogy a 2014-15-ös szezonban nemcsak Tischler, hanem Nikolics is többet lőtt nála, de idén is elkezdték fenyegetni gólkirályi címét – Diagne lohol a nyakán. A “madocsai Messi” a 2. és a 9. körök között mindig betalált, azóta viszont csak a Paks ellen volt eredményes, ráadásul az év utolsó meccsén, a derbin csúnya sérülést szenvedett.

Olvasói sztorik