NB I

Először az Újpest vette be a Groupama Arénát

Diagne góljával az Újpest 1-0-ra győzött a Ferencváros otthonában.
OTP Bank Liga, 19. forduló
Ferencvárosi TC – Újpest FC 0-1 (0-0)
Groupama Aréna, 17 500 néző. Játékvezető: Kassai
FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez – Nagy Á. – Sesták, Gera, Hajnal (Busai, 64.), Lamah (Radó, 64.) – Böde (Varga R., 9.). Edző: Thomas Doll
Újpest: Balajcza – Nagy T., Heris, Litauszki, Mohl – Bardhi (Sallai, 91.), Szankovics, Balogh B., Hazard (Kecskés, 93.) – Diagne, Balázs B. (Cseke, 69.). Edző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerző: Diagne (59.)

A mérkőzés előtt Böde Dánielt és Radó Andrást köszöntötte Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója. Böde a Paks ellen játszotta 250. NB I-es mérkőzését, míg Radó a Videoton ellen győztes góllal ünnepelte 100. élvonalbeli fellépését.

Az ötödik percben Böde Dániel maradt lenn a földön egy ütközés után. A góllövőlista vezetőjét le kellett cserélni, az első diagnózis szerint a bokaszalagja sérült meg. A 14. percben Lamah fejelte Sesták elé a labdát, de lövése után a labda elsuhant a kapufa mellett. A 27. percben egy szöglet után Gera fejelt, majd Leandro szerezhetett volna gólt közelről, de kimaradtak a lehetőségek.

A 31. percben Balázs Benjámin került tiszta helyzetbe a tizenhatos sarkánál, lövése azonban fölé ment. Három perccel később Bardhi szabadrúgása kanyarodott veszélyesen, de a hosszú oldalon Litauszki nem érte el a labdát. A 38. percben Hazard beadásából Diagne csúsztatott, Dibusz védett. A 44. percben Hajnal adott be, Varga Roland nagy lendülettel érkezett, de Heris bele tudott piszkálni a labdába. Az első félidő hosszabbításában Hajnal szabadrúgása után Nalepa fejesével a kapuba került a labda, de Kassai les miatt nem adta meg a találatot.

A második félidő elején Gera Zoltán beadása után Sesták lőtt, de csak a hálótartó vasat találta el. A 48. percben Gera lekészítése után Lamah tekert, Balajcza nagyot védett. Az ötvenedik percben Varga Roland szólózott a tizenhatoson belülre, majd ott elesett, de ezért nem járt tizenegyes. Az 57. percben Diagne lőtt éles szögből, Dibusz magabiztosan védett. Két perc múlva Balogh Balázs szögletéből Diagne fejelt a kapuba (0-1).

A 63. percben Ramirez próbálkozott 18 méterről, lövése nem sokkal kerülte el a kaput. A folytatásban is meddő volt a Fradi fölénye, hiszen az Újpest kitartóan védekezett. A hajrában Hazard kecsegtető kísérletét Dibusz hatástalanította, ennek ellenére a lilák 2010. április 30. után ismét nyerni tudtak a Ferencváros otthonában.

Az FTC házigazdaként legutóbb 2013 áprilisában szenvedett vereséget, de a Pécs elleni találkozót (1-2) a Puskás Ferenc Stadionban rendezték. Az Üllői úton (az Albert Flórián Stadionban) utoljára 2012 augusztusában kapott ki az FTC, amikor a Budapest Honvéd győzött 2-0-ra.

forrás: fradi.hu és ujpestfc.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik