NB I

Böde Dániel aludni sem tud a fájdalomtól

A Ferencváros Újpest ellen megsérült játékosát egyelőre nem tudják megvizsgálni.

Kapcsolódó cikkek

A Ferencváros–Újpest NB I-es bajnokin járt pórul Böde Dániel, az FTC válogatott támadója. A játékos édesapja, Böde István a Borsnakelárulta, a fia szombat és vasárnap este csak egy-egy órát tudott aludni, olyan pokoli fájdalom gyötri.

– Rosszul lépett, nézni is rossz, mekkora a daganat, amire kapja a jeget – fogalmazott Böde István. – Véglegeset nem tudni, úgy tudom, egy hét, mire a daganat eltűnik, és csak utána vizsgálhatják komolyabban az orvosok. Vagy műtik a bokaszalagjait, vagy kés nélkül hozzák rendbe.

Böde Istvánban az tartja a lelket, hogy fiának hasonló sérülése volt a Paksban, de azt követően két hét után talpra állt. Éger László, Böde volt paksi csapattársa napjában ötször hívja fel, hétfőn át is ugrott hozzá Madocsára.

– Azt tanácsolom neki, ne azon siránkozzon, miért lépett rosszul. Akarnia kell, akkor ott lesz a jövő nyári Eb-döntőben – így Éger. A Bors állandó szakértője, dr. Boross György ortopéd-traumatológus szerint minimum három hónap kihagyás vár a csatárra, akinek tehát van esélye, hogy ott legyen az Eb-n.

– Szerencsésebb esetben csak megnyúlik a bokaszalag, de részleges vagy teljes szakadás is előfordulhat, utóbbit operálni kell. A teljes gyógyulás minden esetben nagyjából három hónapot vesz igénybe. Hat hetes rögzítés alatt a szakadt szalag rostjai összeforrnak, ezután újabb másfél hónap következik – gyógytornával, rehabilitációs kezeléssel kell megerősíteni a sérült szalagot, végtagot – mondta a szakember.

A Magyar Nemzet megkereste a Ferencváros kommunikációs vezetőjét az ügyben, de Volly György nem kívánt nyilatkozni a futballista sérüléséről.

– Rengetegen hívják, mindenki mielőbbi jobbulást kíván. Dani most otthon gyógyul, a szülei viselik gondját. Egy percig sem haragudott Litauszki Róbertre, neki semmi köze sincs a sérüléshez. Hogy mi a diagnózis? Ezt még az orvosok sem tudják megmondani, ugyanis annyira be van még dagadva a bokája, hogy nem lehet megfelelően megvizsgálni, így egyelőre nem tudni, hogy mennyire sérültek a szalagjai. Meg kell várni, míg lemegy a duzzanat, aztán irány a doktor – mondta a lapnak a Böde telefonját felvevő Éger László.

https://www.youtube.com/watch?v=tgXWubzQcMU

Olvasói sztorik