NB I

Külföldi csatárt keres a Videoton

Kovács Zoltán sportigazgató elmondta, bajnoki ezüst és kupagyőzelem a tavaszi cél.

Kapcsolódó cikkek

A katasztrofális szezonkezdet után előbb új sportigazgató, majd új vezetőedző is érkezett a Videotonhoz, és velük a székesfehérvári csapat az élvonal téli zárására már felkapaszkodott a dobogóra. A Vidi sportigazgatója, Kovács Zoltán a Digisport kedd reggeli műsorában beszélt a klub tavaszi céljairól.

– A mostani helyzetet aláírta volna, amikor a klubhoz érkezett?

– Alá is írtam volna, és el is mondtam előre, hogy ez a minimális elvárás. Persze ezt nem olyan könnyű teljesíteni, ezért jár a gratuláció mindenkinek, aki a munkájával hozzájárult ehhez. Bármennyire erős is a keret, nem volt ez egy leányálom. Mentálisan és fizikálisan volt nagyon rossz állapotban a csapat. Ahogy javult a játékosok erőnléte, úgy azért a mentális rész is kezdett helyrerázódni. Óvatosan kellett ezzel bánni, hiszen úgy kellett adagolni a terhelést, hogy közben készülni kellett a mérkőzésekre is. Nem volt ideális állapot, de sikerült felhozni a srácokat – mondta Kovács Zoltán.

– Mik lesznek a Videoton tavasz céljai?

– Szeretnénk megnyerni a külön bajnokságot, ami idén azt jelenti, hogy az ezüstéremért lehet majd harcba szállni. A Magyar Kupát is szeretnénk elhódítani. Ezek a minimális elvárások, és szerintem ezek a realitás talaján járnak. Amikor egy vezető kitűz egy célt, akkor nagyon fontos, hogy az reális legyen. A székfoglalómnál is elmondtam, hogy a dobogón mindenképp ott kell lenni. Versenyben vagyunk a kupában, úgyhogy a csapat és Horváth Ferenc vezette szakmai stáb maximálisan teljesítette a klub elvárásait.

– A pozitív változások és felfelé tartó tendencia mellett kell-e a kereten változtatni?

– Kicsit mindig kell változtatni, szeretnénk néhány posztot megerősíteni, de nagy változások nem várhatóak. Szeretnénk még egy csatárt igazolni, amivel egyébként a meglévő támadóinknak is könnyebb dolga lehet. Lekerülne róluk némi teher, amit Nikolics hagyott itt maga után. Gyurcsó Ádám nagy valószínűséggel elhagyja a klubot, ha talál magának megfelelő külföldi csapatot, tehát az ő pótlásáról is gondoskodnunk kell. Bejelentette, hogy mindenképp külföldön szeretné folytatni a pályafutását, de tudtommal még nincs aláírt szerződése. Ami biztos, hogy december 31-én lejár Gyurcsó szerződése, viszont ha nem talál csapatot, akkor van egy klub, amit ő is szeret, és ahol őt is szeretik, és ahol lenne helye…

– Mi a helyzet Kleinheisler László jövőjével?

– Kijelentette, hogy nem hosszabbít szerződést, ezért a téli az utolsó átigazolási időszak, amikor értékesíteni tudjuk. Ezen elég sokat dolgozunk, van is érdeklődés, majd meglátjuk, hogy mi lesz.

– A téli időszakban elsősorban légiósokat kell keresniük? A magyar piac nehezebben mozdítható?

– Ha a csatárposztot vesszük, akkor mindenképpen külföldön kell körülnéznünk. Nem nagyon van olyan mozdítható magyar játékos, aki a Videoton szintjén erősítést jelent.

– A látókörükben van az Európa-bajnoki szereplés miatt rendszeres játéklehetőségre, és hazavágyó magyar légiós?

– Az én értékrendem szerint a Vidiben a legjobb játékosoknak kell játszaniuk, hiszen a legnagyobb célok vannak. Minden feltétel adott ahhoz, hogy ezeket a játékosokat megszerezzük. Nyitott szemmel kell járnunk, és nyitottnak kell lennünk arra, hogy válogatott, válogatott szintű futballisták játszanak hétről-hétre a Videotonban.

Olvasói sztorik