NB I

Mentálisan és fizikálisan is mélyről húzták vissza a Videotont

Kapcsolódó cikkek

Kovács Zoltán, a Videoton sportigazgatója beszélt a klub honlapjának az elmúlt négy hónapról, átigazolási tervekről, az utánpótlásról és a januári felkészülésről is.

– Megmondom őszintén, amikor kineveztek a Vidi sportigazgatójának, azt sem tudtam, hirtelen mihez kapjak, annyi feladatom volt. A csapat nagyon rosszul kezdte a szezont, de közben két nappal később fontos meccsünk volt Poznanban az Európa Liga rájátszásában. Nagyon mélyről kellett visszahozni a játékosokat mentális és fizikai értelemben is. Az edzések és a tétmérkőzések között külön foglalkoznunk kellett velük, hogy kihúzzuk őket és ők kihúzzák magukat a gödörből. Az eredményeinket nézve, úgy érzem, ez sikerült – mondta Kovács Zoltán.

Az említett Európa Liga-meccsen, illetve az elkövetkező hét hétben Pető Tamás dirigálta a csapatot.

– Pető Tamásnak ezúton is, még egyszer köszönöm, amit ebben a hatvan napban tett, remek munkát végzett, nagy szerepe van abban, hogy az új vezetőedző már egy feljövőben lévő csapatot vehetett át októberben. De azt is itt kell elmondanom, hogy a háttérben dolgozók, klubalkalmazottak is végig azt segítették a munkájukkal, hogy a csapat elinduljon felfelé. A klub ereje pedig ott mutatkozott meg igazán, hogy ezekben a nehéz időkben is biztos hátteret tudott nyújtani. Egy kevésbé jól szervezett, vagy gyenge lábakon álló egyesület belerokkant volna egy ilyen szituációba. Az is meghatározó jelentőségű volt, hogy a klub tulajdonosa, Garancsi István végig biztosított a bizalmáról, és mindig részletesen át tudtuk beszélni, hogy mi a legracionálisabb döntés az adott helyzetben.

Horváth Ferenc kinevezésével aztán tényleg rátért a jó útra az együttes.

– Nem vagyok a statisztikák bolondja, de minden szám azt mutatja, hogy nagy formajavuláson ment át a csapat az elmúlt másfél hónapban. A célok adottak voltak, dobogós helyezés és továbbjutás a kupában, és ezt maximálisan teljesítette is a Horváth Ferenc vezette stáb. A csapat nagyon jól reagált az új edző stílusára, kiegyensúlyozottabbá váltak a játékosok, ennek az eredményét láthatjuk most.

Mint kiderült, már télen erősítene a Videoton.

– Nyár végétől elkezdtünk felépíteni egy komoly játékosmegfigyelő rendszert. A kollégáim rengeteget dolgoztak ezen a területen is, aminek első eredményeit már szeretnénk látni a szünetben. A játékosok és a stáb tagjai tehát pihennek, mi azonban gőzerővel dolgozunk a csapat erősítésén. Azon vagyok, hogy bejelenthessünk érkezőket a közeljövőben. Vannak, akikkel már előrehaladott tárgyalásokat folytatunk, de nem szeretnék semmit elkiabálni, úgyhogy többet nem mondanék.

A teljes interjú az alábbi linken olvasható el.

Olvasói sztorik