NB I

Szurkolói miatt bűnhődik az Újpest

Kapcsolódó cikkek

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága (FEB) december 8-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

Az elmúlt időszakban örvendetesen visszaesett a nézőtéri rendbontások száma, visszaszorult a verbális agresszió, ezért a Fegyelmi Bizottságnak kevesebb esetben kellett szankcionálnia a csapatokat szurkolóik magatartása miatt. A mostani fordulóban azonban több csapat szurkolói is megfeledkeztek magukról, ezért klubjaikat pénzbüntetéssel sújtotta fegyelmi testület. A nem sportpályákra való, közfelháborodást vagy félelmet keltő, agresszív, rasszista, szexista vagy mások emberi méltóságát egyéb módon sértő megnyilvánulások továbbra sem tolerálhatóak a stadionokban, az ilyen rendbontásokat a jövőben is szigorúan ítéli meg a Fegyelmi Bizottság, ez a fajta szurkolói magatartás súlyos következményekkel járhat.

OTP Bank Liga

A FEB a Puskás FC-Újpest mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása) 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB az Újpest–Diósgyőr mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt rendezési hiányosságokért, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, valamint szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása) 250.000 Ft, a Diósgyőrt, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél sportszervezet szidalmazása) 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Paks-FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Paksot mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

Az újpesti klub egyébként megelégelte egyes szurkolói viselkedését, ezért úgy döntött, hogy nyolc drukkert kizár a mérkőzésekről.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik