NB I

Kemény szigor: nyolc szurkolóját kizárta az Újpest

Kapcsolódó cikkek

Az Újpest FC NB I-es labdarúgócsapata a Puskás Akadémia és a DVTK elleni bajnoki mérkőzéseken tapasztalt rendbontásokkal kapcsolatban a klub hivatalos honlapján közölte az alábbi határozatot.

Az Újpest 1885 Futball Kft, mint a sportrendezvény szervezője, a sportról szóló 2004. évi I. törvényben (a továbbiakban: Stv.) meghatározott szervezőként, az Stv. 73. § (1) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva sportrendezvényen történő részvételből nyolc személyt zárt ki. A kizárás részleteit illetően elmondható, hogy a kizárásra került személyek esetében az eltiltás alapjául szolgáló cselekmények a következőek:

– pirotechnika elműködtetése és arceltakarás

– nézőktől elzárt területre történő bemászás és verbális incidens

A határozat az eltiltott személyek esetében egy, illetve kettő évben határozta meg a kizárás időtartamát az elkövetők szabálysértő magatartásnak súlyosságától függően. A kizárt személyek esetében az eltiltás minden az Újpest FC által rendezett mérkőzésre és egyéb sportrendezvényekre kivétel nélkül érvényes.

A klub döntésének hátterében bizonyára az is áll, hogy az MLSZ a fent említett két mérkőzésen történő rendbontás miatt 350 ezer forintra büntette az Újpestet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik