NB I

Diagne kilőtte állásából Bekő Balázst?

A döntetlen igazságosabb lett volna, de a hajrában ismét kiszakadt az újpesti gólzsák.

Újpest FC – DVTK 2-1 (1-0)

OTP Bank Liga, 18. forduló
Játékvezető: Pintér Csaba
Szusza Ferenc Stadion
Újpest FC: Balajcza – Mohl, Heris, Litauszki, Balogh B. (Cseke 51.), Nagy T., Sanković, K. Hazard, Balázs B. (Andric 46.), Bardhi, Diagne.
Diósgyőri VTK: Radoš – Eperjesi, Lipták, Kovács G., Tamás (Németh 46.) – Okuka, Koman, Kitl (Griffith 62.), Barczi (Bognár 74.)- Bacsa, Novothny.
Gólszerzők: Bardhi (26.), Digne (84.) ill. Novothny (53.)
Sárga lap: Novothny (84.)

A lendületben, és már a dobogóért küzdő Újpest fogadta az edzőéért küzdő Diósgyőrt a 18. forduló nyitómérkőzésén.

Annak ellenére ütemes, jó iramú volt a mérkőzés eleje, hogy a kapuk alig-alig forogtak veszélyben. A vendéknél Novothny, a hazaiaknál Diagne kiugrása adott némi reményt a gólszerzésre, de az első találat végül pontrúgásból született. Bardhi a 26. percben védhetetlenül bombázott Rados kapujába.

A DVTK-t értelemszerűen megfogta a bekapott gól. Bekő Balázsnak azonban a szünetben sikerült rendezni a sorokat, talán ennek is köszönhető, hogy Novothny az 53. percben egyenlített.

A “döntetlen” kifejezetten jót tett a meccsnek. Helyzetek, próbálkozások mindkét oldalon, de a gólszerzéshez az Újpest állt közelebb. Andric szinte minden akcióból kivette a részét. Rados több bravúrjára is szükség volt, hogy ne kerüljenek ismét hátrányba a vendégek.

A mérkőzés hajrájára aztán megrázta magát a Diósgyőr, komoly vendég helyzetek maradtak ki. Balajcza a szerencsével karöltve mentette meg a lilákat a góltól.

Az utolsó tíz percre kifejezetten jó lett a találkozó. Nyílt sisakos, győzelemre törő játékot vállalt fel mindkét csapat. A taktika a hazaiknak jött be, Diagne villanása három pontot ért a liláknak, és könnyen lehet, hogy Bekő Balázs állásába került.

– Végre az ember láthatott egy igazán hajtós, küzdelmes mérkőzést. Különösen a második félidőben adódott lehetőség a csapatok előtt, de az első félidőben is voltak helyzetek. Szerintem egy tizenegyest be kellett volna fújni az Újpestnek, mellette volt egy másik ziccere is, míg a Diósgyőrnek is volt két lehetősége – ezen kívül viszont a küzdelem dominált az első negyvenöt percben. A második játékrészben az egyenlítő gól után adok-kapok játék alakult ki. Elsősorban az Újpest próbálta győzelemre vinni a játékot egy jó pár percig, majd a DVTK is veszélyes lett a kontráival. Ilyen a jó csatár, lehet mondani: a második félidőben egyetlen helyzetét gólra váltotta Diagne. Nagyon hajtós, küzdelmes meccs volt. Pozitív volt, hogy mindkét fél megpróbálta a leggyorsabban visszaszerezni a labdát már az ellenfél térfelén, de amit hiányoltam, hogy a megszerzett labdát utána egyik csapatnak sem volt türelme birtokolni, több passzal ziccerig kijátszani. Ettől függetlenül sok helyzet volt. Nem mondom, hogy a szerencsésebb csapat nyert: az győz, aki a helyzeteiből többet használ ki, ez pedig ma az Újpestnek sikerült, a végén az ő akaratuk érvényesült. Mindkét együttes győzelemre játszott, ennek köszönhetően lett hajtós, jó iramú a találkozó – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Nagy László, az Újpest olimpiai bajnok játékosa, majd vezetőedzője.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik