NB I

Kellett hozzá a szerencse is

Simon Antal szerint a Vasas játéka nem tükrözte a négygólos különbséget.

Kapcsolódó cikkek

Létfontosságú sikert aratott a Vasas szerda este a Békéscsaba ellen, hiszen sereghajtóként várta az élvonal elhalasztott 15. fordulóját, de 4-0-s győzelmének köszönhetően megelőzte viharsarki riválisát. A lefújás után Simon Antal, a hazaiak vezetőedzője reálisan értékelte a látottakat.

– A Békéscsabáról tudtuk, hogy Zoran Szpisljak nagyon masszív csapatot épít, ezért nehéz mérkőzés elé néztünk. Ezt igazolta is az első félidő, a kapufájuknál és a helyzetüknél szerencsénk volt. Ha valamelyik befelé pattan, nagyon nehéz lett volna legyőzni őket, még hazai környezetben is – magyarázta Simon Antal. – A harmadik gól nyugtatta meg igazán a játékosainkat. Mindenkinek át kellett éreznie, hogy ezt a fontos meccset valamilyen formában meg kell nyernünk, és ezt a csapat megtette. A játék nem tükrözte a négygólos különbséget, de ami eddig kifelé pattant nekünk, az most bement. Ez nyilván azért volt, mert a csapat nagyon egységes, és mindenki nagyon akarta ezt a győzelmet.

Az edző őszintén elmondta: a vendégek intenzív kezdése után nem azért változott a játék képe, mert ő belenyúlt csapata szerkezetébe, inkább azért, mert némileg szerencséjük volt, ami a korábbi meccseiken nem volt jellemző rájuk.

– Az előző találkozón az egygólos vezetésünk birtokában a csapat egyből védeni akarta az eredményt. Ezúttal arra próbáltam felhívni a figyelmet a szünetben, hogy a mostani meccs nincs lefutva, próbáljuk a második félidőt is hasonlóan folytatni, és azt is megnyerni. Ez sikerült is.

Simon hangsúlyozta, hogy a csabaiak legyőzése nem csak matematikailag, hanem lélektanilag, mentálisan is nagyon fontos volt.

– Ennél nagyobb segítség nincs egy edző, illetve egy csapat számára. Pláne egy olyan csapat számára, amely sorozatban negatív élményekben részesül… Ilyenkor egy edző mondhat bármit, csak a győzelem képes segíteni a játékosokat, de a közönséget, a tulajdonost és magát az edzőt is.

A szerda esti találkozón Marko Vukaszovics volt a Vasas csapatkapitánya, de amikor Kenesei Krisztián a 78. percben pályára lépett, a szerb középpályás – noha nem őt cserélték le – rögtön levette a karszalagot, és odaadta a rutinos támadónak.

– Kenesei Krisztián ennek a közösségnek a legkarakteresebb, a legtöbb tapasztalattal rendelkező játékosa. Olyan tiszteletnek örvend – amit a játékával és a múltjával szerzett magának –, hogy ha a pályán van, akkor ő a csapatkapitány – szögezte le Simon.

Szombaton, a 18. fordulóban az MTK lesz a Vasas ellenfele. A párosítás érdekessége, hogy ebben az idényben a kék-fehérek is Angyalföldön játsszák a hazai meccseiket.

– Az MTK – a Békéscsabához hasonlóan – nagyon erős fizikumú, nagyon masszív csapat. Nem tudni még, hogy a mai meccs mennyit vesz ki a játékosokból, hogyan tudunk regenerálódni. A csütörtöki nap erről fog szólni, utána megpróbálunk minden erőnkkel arra koncentrálni, hogy azt a mérkőzést is jó eredménnyel zárjuk – mondta az edző.

A Vasas ezt megelőzően szeptember közepén nyert bajnoki meccset, de az ezzel kapcsolatos kérdést Simon elhárította, mondván: csak arról az időszakról szeretne beszélni, amióta valóban – és nem csak névleg – ő a Vasas vezetőedzője, és az nem szeptember közepe óta van…

Az első számú kapusnak számító Nagy Gergelyről elmondta, hogy Achilles-ín-sérüléssel küszködik, injekciót kapott, ezért a szombati szerepeltetése is bizonytalan. A szezont remekül kezdő Lázok Jánosnak a közelmúltban volt egy deréksérülése, ami visszavetette, néhány hetet ki kellett hagynia, még nem tudott a korábbiakhoz hasonlóan jó formába lendülni, de Simon természetesen továbbra is számít rá.

Olvasói sztorik