NB I

„Hétről-hétre szenvedünk”

Zoran Szpisljak szerint bizonyos posztokon erősítenie kell a Békéscsabának a bennmaradáshoz.

Kapcsolódó cikkek

Az utolsó helyezett Vasas otthonába látogatott az utolsó előtti Békéscsaba az élvonal elhalasztott 15. fordulójában, szerda este. A kiesési rangadót 4-0-ra az angyalföldiek nyerték, ezzel a két csapat helyet cserélt a tabellán. A lefújás után a viharsarkiak vezetőedzője, Zoran Szpisljak úgy vélekedett, a brazil származású védő, Fabio hibái jelentősen hozzájárultak a kudarcukhoz.

– Az első félidőben jól kezdtünk, helyzeteket alakítottunk ki, a kapufát is eltaláltuk. Ezt követően viszont néhány játékos kissé könnyen vette a meccset. Ezt a Vasas nagyon jól kihasználta, egy gyors kontra végén helyzetbe tudott kerülni, amit gólra váltott – kezdte Zoran Szpisljak. – A második felvonást is bátran kezdtünk, de sajnos az a játékosunk, Fabio, aki idáig a legjobban teljesített, hat gólpasszt is adott, ma a szünet után gyenge volt, és az ő hibáját is kihasználták a hazaiak. A meccs onnantól kezdve nem a mi kezünkben volt, a Vasas komoly nyomást gyakorolt ránk. Felszabadulttá váltak, és lehetett érezni, hogy nagyon élvezik a játékot, ebből adódóan szép támadásokat vezettek, és ezt további két gólra tudták váltani.

A csabaiak edzője szerint számukra az lenne a lényeg, hogy ne kapjanak gólt, mert lehetőségük mindig van, hogy betaláljanak, ezáltal pontokat szerezzenek.

– Meg kell tanulnunk, hogy ezt a játékot gólokra játsszák. Az ilyen mérkőzéseket nem szabad ilyen könnyen kiengednünk a kezünkből – folytatta. – Bőven vannak még meccseink, amelyeken pontokat szerezhetünk. A kiesésről majd a szezon végén beszélünk, akkor kell majd megnézni, ki lesz abban a pozícióban. Sajnos most ott vagyunk, és hétről-hétre szenvedünk, hiszen tapasztaljuk, milyen nehéz ebben a bajnokságban játszani, de tanulnunk kell, javítanunk kell, dolgoznunk kell, és erősítenünk kell bizonyos posztokon. Még két meccsünk van ebben az évben, de jövőre is bőven lesz alkalmunk pontokat szerezni, addig viszont sok mindent helyre kell rakni.

A csabaiak házi gólkirálya, Birtalan Botond ezúttal nem került be a kezdőbe. Szpisljak indoklása szerint kissé fáradt volt, az előző meccsen egy rúgást is kapott, ezért nem akartak felesleges kockázatot vállalni, hogy esetleg hosszabb távra kiessen.

– Arra számítottunk, hogy a második félidőben, amikor az ellenfél már némileg fáradtabb lesz, jobban ki tudjuk használni a képességeit. Sajnos túl gyorsan kaptuk a második gólt, ezáltal teljesen megváltozott a koncepció – magyarázta a tréner, aki a kapusposzton történt változtatással kapcsolatban elmondta, hogy több mérkőzés elemzése után döntött Lubos Ilizi szerepeltetése mellett Mursits Rolanddal szemben, mert úgy ítélte meg, hogy változásra van szükség.

Olvasói sztorik