NB I

A cserék nélkül három pontot szerez a Felcsút?

Állandó szakértőnk, Glázer Róbert úgy érzi, igazságos döntetlen született a Puskás–Újpest bajnokin.

Kapcsolódó cikkek

A Puskás Akadémia és az Újpest találkozója nyitotta meg az NB I 15., halasztott fordulóját. A felcsúti gárda a Vasas elleni sikere után újabb skalpot szeretett volna begyűjteni, és majdnem össze is jött: Nagy Zsolt bombagóljával vezetett és úgy tűnt, megnyeri a meccset, ám a kétperces ráadás negyedik percében Diagne kihasználta az Újpest utolsó utáni lehetőségét, és egyenlített. A mérkőzésről Glázer Róbert, a Rába ETO korábbi játékosa, a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya, a Rangadó.hu állandó szakértője beszélt.

– Nagy várakozással tekintettem a mérkőzésre, hiszen az előző fordulót mindkét csapat győzelemmel abszolválta. Arra számítottam, hogy nagy hajtás lesz, de sajnos csalatkoznom kellett. Közepes színvonalú mérkőzést láthattunk – kezdte Glázer Róbert. – A Puskás végig négy-négy-kettes játékrendszert alkalmazott, míg az Újpest idegenbeli felállását, a négy-kettő-három-egyet tette fel a pályára, ahol Diagne volt az egyedüli ék. A hadrendet a cserék ellenére is megtartották.

– Az első félidőben az Újpest elsősorban a jobb oldalon volt veszélyes, jobban játszott ellenfelénél; mégis azt kell mondanom, kevés átütőerő volt a játékukban. A szünet után fordult a kocka, épp, hogy a Puskás Akadémia kezdett jobban. Ők az Újpest jobb, a saját bal oldalukon vezettek látványos támadásokat és egy gyönyörű bombagóllal meg is szerezték a vezetést. Megérdemelten vezettek, ezidőtájt jobban is játszottak ellenfelüknél.

– Ezt követően visszább húzódott a Puskás Akadémia, az Újpestben pedig nem éreztem már a gólt. A hazaiak időhúzásra rendezkedtek be, cserélgettek. A ráadás perceiben azonban így is egalizálni tudott a fővárosi csapat, a szemfüles Diagne talált be – szólt a mérkőzés krónikájáról Glázer, majd hozzátette: a pontrúgásokat egyik csapat sem végezte el különösebben látványosan vagy megtervezetten, és mivel az első játékrészben a vendégek, a másodikban a hazaiak voltak jobbak, a döntetlen igazságosnak is mondható.

– Személy szerint a vége felé én már nem cseréltem volna Robert Jarni helyében. Hagytam volna, hogy a kezdők befejezzék a meccset, ha már nyolcvanhat-nyolcvankilenc percet kibírtak. Ha nincsenek a cserék, a játékvezető alighanem hamarabb le is fújja a mérkőzést – értékelt a szakember, aki a két tréner meccsre való felkészítésében nem vélt felfedezni különösebb új taktikai elemet, mindkét fél a döntetlenre törekedett.

Olvasói sztorik