NB I

Újra rátalált a Fradi a saját útjára

Kapcsolódó cikkek

Diósgyőri VTK – MTK 1-1

Bekő Balázs, DVTK: – Az első félidőben idegesen játszottunk, türelmetlenek voltunk, kapkodtunk. Nagyon akartunk, de a nagy akarásnak nyögés lett a vége. A második félidőben teljesen más arcát mutatta a csapat, azt, amelyik megalkuvás nélkül küzd, harcol, szívvel játszik, jól futballozik és rengeteg helyzetet dolgoz ki. Időben egyenlítettünk és utána is megvoltak a helyzeteink. Rengetegszer kerültünk az MTK mögé, és az is fontos, hogy eközben minimális kontralehetőséget engedtünk ellenfelünknek. Benyomtuk őket a kapujuk elé, úgy éreztem, csak idő kérdése, mikor rúgunk gólt. Mindent megtettünk a győzelemért, de az a pici hiányzott, ami javunkra billentette volna a mérleg nyelvét.

László Csaba, MTK: – Ugyanott folytattuk, ahol a Videoton ellen abbahagytuk: az első félidőben megnyerhettük volna a mérkőzést, sajnos a helyzetek kimaradtak. Én mindig azt mondom, a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat. A második félidőt a DVTK agresszívebben kezdte, azonban tíz perc után kiegyenlítődött a játék képe, ismét voltak lehetőségeink. Vadnai nagyot hibázott, ezen a szinten nem lehet hezitálni a kapu előtt, de ugyanez igaz a támadókra is. Átérzem Bekő Balázs helyzetét, aki feladta a védelmet és ember-ember ellen ment a harc. Nyomott a Diósgyőr, meg akarták nyerni a mérkőzést. Ha a második félidő utolsó tíz-tizenöt percét nézzük, akkor el kell fogadnunk a döntetlent. A pálya talaja miatt nem volt folyamatos játék, azonban nagy pozitívum, hogy mindkét csapat győzelemre játszott.

forrás: dvtk.eu


Ferencváros–Videoton 1-0

Thomas Doll, Ferencváros: – Olyan nehéz lett a mérkőzés, amilyennek azt előzetesen vártuk. Jól kezdtünk, az első tíz-tizenöt perc rendben volt, de utána elveszítettük a türelmünket, középen sok labdát könnyedén eladtunk és jöttek is az ellentámadások. Éppen ezt szerettük volna elkerülni, mert a Vidi gyors játékosainak nem szabad teret engedni. Fontosnak éreztem, hogy nulla-nullával vonulhassunk be az öltözőbe, a szünetben Gera Zolit hátrébb hoztuk Nagy Ádám mellé, így stabilabb lett a középpályánk, később Radó és Varga pedig új színt hoztak a meccsbe, mindketten jól megoldották az egy az egy elleni szituációkat is. A második játékrészben jobban járattuk a labdát, jó teljesítményt nyújtottunk, örülök, hogy megmutattuk mindenkinek, hogy újra rátaláltunk a saját utunkra.

Horváth Ferenc, Videoton: – Jó meccs volt, nagyon fegyelmezetten játszottunk, az egyetlen hibánkon kívül az történt, amit elterveztünk. A Fradinak onnantól voltak nagyobb helyzetei, hogy a kapott gól után kitámadtunk. A Ferencváros nagyon jó csapat, de ma ellenfelére talált, hiszen megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre. Nem akarok különösebben a játékvezetővel foglalkozni, mindenki hibázhat, viszont elgondolkodhatok azon, hogy mi lett volna, ha az első félidőben megítél a javunkra egy tizenegyest, a hazaiaknak pedig kioszt egy piros lapot. Tartást adhat a továbbiakra a mai teljesítményünk. Gratulálok a Ferencvárosnak!

forrás: vidi.hu


Bp. Honvéd – Paks 0-0

Marco Rossi, Honvéd: – Gratulálnom kell a játékosaimnak. Ezen a meccsen lehetett látni, amit mindig is kérek tőlük, ne csak a lábukkal, a szívükkel is játszanak. Ez a megállapítás főleg a kiállítás utáni periódusról szól, amely alatt már akadtak nehézségeink. De nagyon sokat számított, hogy a játékosaim erőn felül teljesítettek, eltüntették a létszámbeli különbséget a két gárda között. A piros lap előtt jobban játszottunk, mint ellenfelünk, több lehetőségünk volt, de az, hogy emberhátrányba kerültünk, befolyásolta a végkimenetelt.

Csertői Aurél, Paks: – Ketté kell osztani a mérkőzést. Az első félidőben a hazai csapatnál volt a labda, majd a másodikban, a kiállítást követően mi voltunk fölényben, de ez sajnos meddő volt. Ha a két játékrészt összeadom, akkor igazságos a döntetlen, meg, ahogy mondani szokták, idegenben jó az iksz. Nehéz volt a Honvéd felállt védelme ellen játszanunk, de ettől függetlenül fel kellett volna törnünk őket.

forrás: nb1.hu, paksifc.hu


Vasas–Békéscsaba 4-0

Simon Antal, Vasas: – Tudtuk a Békéscsabáról, hogy Zoran Szpisljak egy nagyon masszív csapatot épít, és azt is tudtuk, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés elé nézünk. Szerencsénk volt az elején a kapufánál, ha ott befelé pattan a labda, nagyon nehéz lett volna ezt a Békéscsabát megverni. A csapat második félidőben jobban játszott, de leginkább a harmadik gól volt az, ami megnyugtatott bennünket. Át kellett éreznie ezúttal mindenkinek, hogy mindenképpen meg kell nyerni ezt a mérkőzést, egy öngólos sikernek is örültünk volna. Azt, hogy négy-nullra sikerült nyernünk, talán a játék képe nem tükrözte teljesen. Nagyon egységesek voltunk, nagyon akartak a fiúk. Ennél jobb dolog nem történhet a folytatáshoz, mint egy biztos siker.

Zoran Szpisljak, Békéscsaba: – Először is gratulálok a Vasasnak. Jól kezdtük az első félidőt, ki is alakítottunk helyzeteket, a kapufát is eltaláltuk. Talán egy pár játékos lazára vette utána a meccset, így nem meglepő, hogy a Vasas előnybe tudott kerülni. Fontos lett volna, hogy ne kapjunk gólt, mert egy esély azért mindig van a gólszerzésre. Aki idén a legjobb játékosunk volt a szezonban, Fabio, egy nagy hibát elkövetett a második félidő elején, ami után már nagy hátrányba kerültünk. Innentől már nem a mi kezünkben volt a találkozó, felszabadultan játszott a Vasas, szép akciókat vezetett. Nekünk még sokat kell tanulni, az ilyen meccseken kellene pontokat gyűjteni. Sok mérkőzés van még hátra, lehet még pontokat szerezni a szezon végéig. Hétről hétre tapasztaljuk, milyen nehéz az NB I-ben helytállni. Bizonyos posztokon erősíteni is kell, illetve idén a két mérkőzésen minél több pontot szerezni.

forrás: vasasfc.hu


Sz. Haladás – Debreceni VSC 2-2

Mészöly Géza, Haladás: – Nagyszerű mérkőzés volt, nagyon jó hozzáállással. Fegyelmezett volt a csapat, különösen az első félidőben, a második játékrészben szép gólokat szereztünk. El kell ismerni – és ez a Loki nemzetközi rutinjának köszönhető -, ha a csapatnak nem megy annyira, akkor rutinból tud gólt szerezni. Fontos két pontot veszítettünk.
Kondás Elemér, DVSC: – Nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk a mély talajú pályán. Gratulálok mindkét csapatnak. Az első félidőben jobban domináltak a hazaiak, a másodikban sikerült megszerezni a vezetést, majd a maga javára fordította a mérkőzést a hazai csapat, utána egyenlítettünk. Mentünk volna a győzelemért, ez most nem sikerült. A Szombathely ellen soha nem egyszerű játszani, mindig jó mérkőzést vívunk itt, az eredmény általában szoros. Most két gólt lőttünk, ez kevés volt a győzelemhez.
forrás: dvsc.hu


Puskás Akadémia – Újpest FC 1-1

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – A mérkőzés egészét tekintve úgy érzem, hogy igazságos eredmény született. Az első félidőben jól játszottunk, rengeteg helyzetet sikerült kialakítanunk, a labda és a játék kezdeményezése is nálunk volt. A passzok, átadások sikerültek, a helyzeteket a kapu előtt azonban nem váltottuk gólokra. A második félidőben sajnos úgy éreztem, hogy lelassultunk, fáradtabbnak tűnt a csapat. Ennek következménye, hogy bonyolítottuk a játékot, megnehezítettük a saját dolgunkat. Nem voltak meg a veszélyes helyzetek és beadások, az ellenfél azonban jó időben jó helyen volt, és megszerezte a vezetést. A mérkőzés végén volt szerencsénk is pár helyzet alkalmával, de a mérkőzés elejétől végéig tudtunk kezdeményezően játszani, és úgy gondolom, hogy megérdemeltük az egyenlítő gólt.

forrás: ujpestfc.hu

Olvasói sztorik